Γεροβασίλη για Wikileaks: Απαιτούμε εξηγήσεις από το ΔΝΤ

Γεροβασίλη για Wikileaks: Απαιτούμε εξηγήσεις από το ΔΝΤ Facebook Twitter
4

Σε αυστηρό τόνο ήταν το μήνυμα που έστειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με τις πολύκροτες αποκαλύψεις των Wikileaks .


«Η ελληνική κυβέρνηση ζητά εξηγήσεις από το ΔΝΤ για το αν η επιδίωξη δημιουργίας συνθηκών χρεοκοπίας στην Ελλαδα λίγο πριν το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία αποτελεί την επίσημη θέση του Ταμείου», ήταν η δήλωση που έκανε έξω από το ο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε εξέλιξη είναι η έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά τη δημοσίευση της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου.

Στη σύσκεψη βρίσκεται τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να συζητήσουν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η συνομιλία, αλλά και την στρατηγική που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα.

"Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει παιχνίδια εις βάρος της χώρας", υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
«Κοίτα, κ. Μέρκελ, είσαι αντιμέτωπη με ένα ερώτημα. Πρέπει να σκεφτείς τι θα σου κοστίσει περισσότερο. Να συνεχίσεις χωρίς το ΔΝΤ ή να προχωρήσεις με την ελάφρυνση χρέους που εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να μας κρατήσεις;». Πηγή: www.lifo.gr.Δηλαδή, με τη δημοσίευση των συνομιλιών, μόλις χάσαμε μια καταπληκτική ευκαιρία να να στριμωχτούν και να υποχρεωθούν επιτέλους οι Ευρωπαίοι δανειστές να ξεκινήσουν την υπεσχημένη συζήτηση για τη μείωση του χρέους, που θα κατέληγε στην ελάφρυνση της θέσης της Ελλάδας. Σ'ευχαριστούμε, Wikileaks.