Γεροβασίλη: «Επιμένουμε στην απλή αναλογική - Δεν πανηγυρίζει κανείς για το Ελληνικό»

Γεροβασίλη: «Επιμένουμε στην απλή αναλογική - Δεν πανηγυρίζει κανείς για το Ελληνικό» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
1

Μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ», η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παρακαμφθούν οι συνταγματικές διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Ουδείς υπονόησε και ουδείς σκέφτηκε ότι θα παρακαμφθούν οι συνταγματικές διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος», είπε η κ. Γεροβασίλη, ενώ ερωτηθείσα για όσα δήλωσε χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφορικά με το ενδεχόμενο να τεθεί η πρόταση της κυβέρνησης στην κρίση του ελληνικού λαού με ένα δημοψήφισμα, επεσήμανε: «Η απάντησή μου ήταν ότι δεν έχει συζητηθεί, δεν έχει αποφασιστεί τίποτε, αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω και μετά ακολούθησαν σχόλια "βόμβα στα θεμέλια", κ.λπ.». «Αυτό που υπάρχει είναι ένας φόβος του παλιού συστήματος απέναντι στη λαϊκή κρίση», σημείωσε και πρόσθεσε πως όλες οι πρακτικές που διευρύνουν και εμβαθύνουν τον δημόσιο διάλογο θα εξεταστούν.

Για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι ο κ. Κουρουμπλής έχει πάρει εντολή από τον πρωθυπουργό να διερευνήσει το θέμα του εκλογικού νόμου. «Παραμένουμε στη θέση μας για την απλή αναλογική και θα συζητηθούν ο τρόπος και οι λεπτομέρειές του», υπογράμμισε.

Όσον αφορά τη συμφωνία για το Ελληνικό, η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε: «Δεν πανηγυρίζει κανείς. Διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε βελτιώσεις προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου». «Το καλοκαίρι αποδεχτήκαμε μία συμφωνία και παλέψαμε για καλύτερους όρους. Μέσα σε αυτήν τη συμφωνία υπήρχε και ο όρος των ιδιωτικοποιήσεων» σημείωσε και συπμλήρωσε ότι η πολιτική που χαράχτηκε το καλοκαίρι αποτελεί συναπόφαση και επικυρώθηκε και από τον ελληνικό λαό στις εκλογές.

Για τη διαδικασία της αξιολόγησης, υποστήριξε ότι ολοκληρώνεται και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η εκταμίευση. «Έχουν κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα. Είμαστε, πλέον, στη διαδικασία της έγκρισης των ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων όπου χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ό,τι έχουμε υποσχεθεί το κάνουμε. Με διαρκή αγώνα, να βγούμε από την κρίση, με την κοινωνία όρθια».

Ερωτηθείσα για τις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν όσον αφορά τα εργασιακά, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι θέμα 13ου και 14ου μισθού δεν έχει τεθεί. «Το lock out είναι σε κείμενο του ΔΝΤ. Το κείμενο αυτό απορρίφθηκε και από εμάς και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» τόνισε και υπογράμμισε: «Οι απόψεις του ΔΝΤ είναι γνωστές. Και ο κ. Μητσοτάκης έχει ταυτιστεί μαζί τους και ως υπουργός. Κατάργησε μέσα σε μία νύχτα τους σχολικούς φύλακες και τη δημοτική αστυνομία». «Θα παλέψει ο κ. Μητσοτάκης στο πλευρό της κυβέρνησης για το lock out και τις ομαδικές απολύσεις ή θα σφυρίζει αδιάφορα;», σχολίασε, συμπληρώνοντας πως έχει σημασία για τα συμφέροντα των εργαζομένων να τοποθετηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Εμείς ακολουθούμε συγκεκριμένα βήματα, μεθοδικά, προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Αριστερά είναι αυτή που πάλευε υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων και το κάνει και ως κυβέρνηση», σημείωσε η κ. Γεροβασίλη.

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε πως δεν αλλάζει τίποτα, πέρα από όσα ψηφίστηκαν, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε ένα ασφαλιστικό που κατέρρεε και πέτυχε, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις. «Σε καιρό ευδαιμονίας υπήρξαν κυβερνήσεις που δεν πήραν σημαντικές αποφάσεις. Έχουν ευθύνη οι προηγούμενες κυβερνήσεις και θα πρέπει κάποτε να απολογηθούν και όχι να μας κουνούν το δάχτυλο», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις είναι για να παίρνουν αποφάσεις και το λαϊκό κίνημα είναι για να διεκδικεί το βέλτιστο.

Σχετικά με τα σενάρια ανασχηματισμού μετά το τυπικό κλείσιμο της αξιολόγησης, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε είπε ότι δεν υπάρχει κλίμα ανασχηματισμού αυτήν τη στιγμή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η Αριστερά είναι αυτή που πάλευε υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων και το κάνει και ως κυβέρνηση», σημείωσε η κ. Γεροβασίλη. Απόλαυση να σας ξεφτιλίζουν.