Γερμανικός Τύπος για Ελλάδα: Με απώλειες πέρασαν τα προαπαιτούμενα

Γερμανικός Τύπος για Ελλάδα: Με απώλειες πέρασαν τα προαπαιτούμενα Facebook Twitter
0


Την έγκριση του πολυνομοσχεδίου για το τρίτο πακέτο των προαπαιτούμενων από την ελληνική βουλή προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισεκ. ευρώ από το νέο πακέτο βοήθειας και τα 10 δισεκ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.


«Το ελληνικό κοινοβούλιο άνοιξε τον δρόμο για την καταβολή νέων δισεκατομμυρίων βοήθειας», αναφέρει η Die Welt, επισημαίνοντας ότι εγκρίθηκαν από τη βουλή οι νέες μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Παράλληλα όμως η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι δύο μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού γύρισαν την πλάτη τους στον Έλληνα πρωθυπουργό, αναφερόμενη στον Στάθη Παναγούλη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Νικολόπουλο των ΑΝΕΛ που δεν ψήφισαν υπέρ του πολυνομοσχεδίου και τέθηκαν εκτός των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων τους.


«Φως και σκιές για την κυβέρνηση Τσίπρα: Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο πρόγραμμα λιτότητας με συνοπτικές διαδικασίες. Ο κυβερνητικός συνασπισμός όμως σημείωσε απώλειες», σημειώνει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ξεπέρασε ακόμη μια δοκιμασία, εκτιμά η εφημερίδα, επισημαίνοντας όμως και τις απώλειες των δύο βουλευτών.


«Το κοινοβούλιο ενέκρινε το πακέτο μεταρρυθμίσεων του Τσίπρα», είναι ο τίτλος του Spiegel, σχολιάζοντας ότι πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να αναπνεύσει καθώς κατάφερε να περάσει τις μεταρρυθμίσεις από το κοινοβούλιο.


Η Frankfurter Allgemeine επισημαίνει ότι βάσει των νέων μεταρρυθμίσεων που υιοθετήθηκαν πλέον δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους ενδέχεται να χάσουν τα σπίτια τους, ενώ προσθέτει ότι επιβλήθηκε και ειδικός φόρος στο ελληνικό κρασί.
«Οι Έλληνες ενέκριναν το πακέτο λιτότητας», είναι ο τίτλος της Bild, η οποία επισημαίνει ότι πλέον άνοιξε ο δρόμος για την καταβολή της νέας δόσης βοήθειας στην Ελλάδα.


Την ίδια ώρα όμως η εφημερίδα σχολιάζει ότι μετά την καταψήφιση των νέων μεταρρυθμίσεων από τον Παναγούλη και τον Νικολόπουλο. «Πλέον ο Τσίπρας διαθέτει πλειοψηφία δύο εδρών», σημειώνει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM