Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις»

Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις» Facebook Twitter
Γιώργος Γεραπετρίτης/ Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Για την επιτυχία της Ελλάδας, να εκλεγεί με ψήφους 183 υπέρ, από τα 193 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την επόμενη διετία (2025 – 2026), μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. 

 Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης επισήμανε ότι «η Ελλάδα για τη διετία 2025-26 θα αποτελέσει συμπαραγωγό διεθνούς πολιτικής, θα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και στην έδρα λήψης αποφάσεων των σημαντικότερων διπλωματικών αποφάσεων, και θα περιλαμβάνεται ανάμεσα στις χώρες που αποφασίζουν για όλα τα κρίσιμα ζητήματα αιχμής».

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη συγκυρία που διανύουμε καθώς η “γειτονιά μας” διαταράσσεται από δύο πολέμους, με άμεσες διεθνείς επιπτώσεις οι οποίες μας επηρεάζουν, και μιλώ για το μεταναστευτικό, την οικονομία, την ασφάλεια των πλόων. Σε αυτές τις συνθήκες, μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε πόσο σημαντική είναι η εκλογή μας» επισήμανε. 

«Επιπλέον, η χώρα μας από τη νέα της θέση, θα μπορεί να βάζει “άμεσα ελληνικού εθνικού ενδιαφέροντος και συμφέροντος”. Αναφέρω π.χ. ως παραδείγματα τέτοιων θεμάτων, τις προτεραιότητες τις οποίες έχουμε θέσει για την κλιματική κρίση, την ασφάλεια της ναυτιλίας, την ειρηνική επίλυση των διαφορών, και την προστασία των ευάλωτων, κυρίως των γυναικών και των παιδιών.  Άρα, για την επόμενη διετία η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του διπλωματικού ενδιαφέροντος. Η Ελλάδα θα βρίσκεται εκεί όπου λαμβάνονται οι μείζονες αποφάσεις. Και πλέον η Ελλάδα θα μπορεί να θέτει και στην ατζέντα, στο διεθνές προσκήνιο, στη διεθνή πολιτική, τα ζητήματα τα οποία την αφορούν» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών. 
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM