Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κλειστών δομών σε ξερονήσια

Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κλειστών δομών σε ξερονήσια Facebook Twitter
0

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κατασκευής κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Προς όφελος της πατρίδας και των νησιωτών η δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά. Εννοείται πως θα προχωρήσει η κατασκευής τους. Θα κινηθούμε πολύ γρήγορα. Οι αντιδράσεις έχουν πλέον καμφθεί», ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα ξερονήσια και κατά πόσο θα το δεχθούν οι Ευρωπαίοι συμπλήρωσε: «Όλες οι προτάσεις είναι ανοιχτές ακόμα και αυτές για τα ξερονήσια αλλά ότι γίνει θα πρέπει να γίνει με βάση τους διεθνείς κανόνες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που θα σέβονται πρόσφυγες και μετανάστες». 

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «υβριδική επίθεση» που δέχεται η Ελλάδα, αναφορικά με την κατάσταση που εκτυλίσσεται στα σύνορα.

«Η κρίση του 2015 προκλήθηκε από το μεγάλο κύμα μετανάστευσης, κυρίως τον πόλεμο της Μέσης Ανατολής, έχοντας τα χαρακτηριστικά της εθελούσιας κίνησης, επρόκειτο για ανθρώπους που αναζητούσαν ένα καταφύγιο από τον πόλεμο. Τώρα έχουμε μια διαφορετική περίπτωση, δεν πρόκειται κατά κυριολεξία για μεταναστευτική κρίση αλλά μία νέα μορφή υβριδικής επίθεσης που έχει τα χαρακτηριστικά της άμεσης υποκίνησης από θεσμικό φορέα. Είναι πολύ πιο επικίνδυνη από εθελούσια κίνηση που δημιουργεί μια ανθρώπινη ασπίδα που αξιοποιείται για γεωπολιτικούς λόγους για για αυτό αναβαθμίζει και σε πολύ πιο ισχυρά επίπεδα την ένταση αυτού του πολέμου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM