Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης, απάντησε στα επικριτικά σχόλια που δέχτηκε πριν μερικές εβδομάδες για μία ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο.

 

Ο γνωστός ηθοποιός, που είχε πρόσφατα μιλήσει ανοιχτά για τη δυσλεξία του, με συνέντευξη του στο OPEN ξεκαθαρίζει ότι η επίμαχη, ανεπίσημη ομιλία που αναπαράχθηκε ιδιαίτερα στην Ελλάδα, δεν συνδέεται με τη δυσλεξία, χαρακτηρίζοντας «ανήθικη» κάθε προσπάθεια συσχετισμού: «Ήταν γύρω στις 30 σελίδες και δεν προλάβαινα να διαβάσω σε 11 λεπτά που θα έπρεπε να δώσω μία απάντηση - εάν το συσχετίσεις (σ.σ με τη δυσλεξία) είναι πάρα πολύ άσχημο διότι τρολάρεις μία ομάδα που δεν θα 'πρεπε. Το θεωρώ ανήθικο».

 

Ο ίδιος θυμάται πως κατά τα παιδικά του χρόνια είχε δεχθεί μπούλινγκ στο σχολείο του για το ζήτημα. «Παρασυρόμαστε πολύ εύκολα όταν μιλάμε για πράγματα που δεν ξέρουμε», πρόσθεσε ο Έλληνας ευρωβουλευτής. «Ειδικά από ανθρώπους που θα 'θελαν να είναι εκεί και δεν μπορούν».

 

Σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε εξηγήσει ότι η ομιλία του δεν ήταν επίσημη. «Αυτοσχεδίαζα εκείνη τη στιγμή και κάποιοι το συνδύασαν με τη δυσλεξία που έχω [...] Αυτό που με πείραξε περισσότερο είναι ότι το περιστατικό συνδυάστηκε με τη δυσλεξία και ήταν σαν να χλευάζει τους συγκεκριμένους ανθρώπους».