Γεωργιάδης: Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν συνδέουν τη διάδοση του κορωνοϊού με τη θεία κοινωνία

Γεωργιάδης: Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν συνδέουν τη διάδοση του κορωνοϊού με τη θεία κοινωνία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για το ζήτημα της θείας κοινωνίας και τους κινδύνους εν μέσω κορωνοϊού τοποθετήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν είχα πειστεί ότι είναι αληθές, δεν θα δίσταζα για μέτρα και είμαι σίγουρος ότι η εκκλησία θα συνέβαλε σε αυτό», δήλωσε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι στιγμής δείχνουν μια διαρκή μείωση του μέσου όρου ηλικίας των φορέων, ότι πολλοί είναι από δομές προσφύγων, δεν έχουν συνδέσει τη διάδοση με τη θεία κοινωνία, να είμαστε σοβαροί», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αν μου λέτε οι ευπαθείς να αυτοπροστατεύονται και να τα λαμβάνουν υπόψη όλα, λέω ναι. Αν μου λέτε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή η δυνατότητα, λέω ναι. Στο lockdown είχαμε απαγορεύσει κάθε επαφή με τη θεία λειτουργία. Σήμερα που μιλάμε, δεν είμαστε σε αυτό το σημείο», δήλωσε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, ενώ κατέληξε λέγοντας: «Χθες είχαμε μαζική διαδήλωση για τον Ζακ Κωστόπουλο, προχθές για τον Παύλο Φύσσα. Δεν είδα κανέναν που κόπτεται τόσο για τη θεία ευχαριστία να λέει γιατί μαζεύτηκαν τόσοι χιλιάδες».

Γεωργιάδης: Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν συνδέουν τη διάδοση του κορωνοϊού με τη θεία κοινωνία Facebook Twitter
Πριν από λίγες ημέρες κοινώνησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η συζήτηση για τη θεία κοινωνία εν μέσω της πανδημίας άνοιξε εκ νέου, με αφορμή το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες κοινώνησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας. Αυτό που είναι ξεκάθαρο και σίγουρο είναι πως όλα τα μέλη της κυβέρνησης- αυτό είναι η αίσθησή μου- πρέπει απαρέγκλιτα να δίνουμε το καλό παράδειγμα και κυρίως να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν», ήταν το σχόλιο του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, όταν δέχθηκε ερώτηση για το θέμα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό την περασμένη Παρασκευή.

Στο μεταξύ, μετά τα σχόλια που προκλήθηκαν, με ανάρτησή του στα social media ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε τη λύπη του γιατί δημιουργήθηκε θέμα. «Προφανώς δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση. Αντίθετα, προτρέπω όλους να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας», έγραψε μεταξύ άλλων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, πρότεινε να αλλάξει προσωρινά ο τρόπος που λαμβάνουν οι πιστοί τη θεία κοινωνία. Ως παράδειγμα ανέφερε τη χρήση πλαστικού ή μεταλλικού κουταλιού που θα φέρνουν από το σπίτι τους οι πιστοί.

«Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητές μας ως κοινωνία σε σχέση με τα κριτήρια της υγείας, τα κριτήρια της οικονομίας και βέβαια τις κοινωνικές επιπτώσεις των όποιων μέτρων. Κατά τη γνώμη μου αυτό θα έπρεπε να είναι από τα πρώτα μέτρα. Έπρεπε να έχει σταματήσει (η Θεία Κοινωνία) ήδη πριν συζητήσουμε για να κλείσουμε εστιατόρια και οικονομικές δραστηριότητες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM