Διαβεβαιώσεις προς τους εμπόρους παρείχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα. 

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εμπόρων καθώς δεν είναι ανοιχτές οι δραστηριότητές τους στις εκπτώσεις ωστόσο εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα το διορθώσει, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις και συζητούν με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

 

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα μέσα στις επόμενες ημέρες, λέγοντας ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης καθώς έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά. Παράλληλα ζήτησε χρόνο από τους εμπόρους προκειμένου να αναπτυχθεί το κυβερνητικό σχέδιο. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως οι ιδιοκτήτες που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο θα λάβουν το επόμενο διάστημα τα χρήματά τους. 

 

Σημειώνεται πως σήμερα ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις μέσω e-shop. Η παράταση του lockdown στο λιανεμπόριο έχει προκαλέσει τη δυσφορία των εμπόρων, με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών να κάνει λόγο για επιτακτική ανάγκη να δοθεί «προτεραιότητα την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων, αρχικά έστω και με τη μορφή του "click away" και σύντομα με τη μορφή του "click in shop"».

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ