Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης «τα έχουν κάνει πλακάκια» στις πολιτικές

Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης «τα έχουν κάνει πλακάκια» στις πολιτικές Facebook Twitter
2

Πυρά κατά της σημερινής κυβέρνησης, χωρίς παράλληλα να παραλείψει να αναφερθεί στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από  την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Η κ. Γεννηματά ισχυρίστηκε ότι υπάρχει «συμφωνία» ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα «για τις ευθύνες τους και για τις πολιτικές». Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε «Κονταροχτυπιούνται στα λόγια και στην πράξη, στις πολιτικές, τα έχουν κάνει πλακάκια».

Πρόσθεσε ότι «όπως δεν μίλησε ποτέ ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της Ν.Δ. την Καραμανλική περίοδο, έτσι σπεύδει να παραγράψει ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του κ. Τσίπρα παντού, σε όλα τα θέματα».

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ν.Δ. πως «συνεχίζει την πολιτική Τσίπρα» στο προσφυγικό ζήτημα, σημειώνοντας πως «Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταλλάσσουν διαπιστώσεις για το πόσο πολύπλοκο είναι το θέμα διαχείρισης των προσφυγικών ροών και εξαντλούν το θέμα στο εσωτερικό της χώρας», καθώς και πως «Η κυβέρνηση συσκέπτεται χωρίς να σκέφτεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει μέχρι να ξεχαστούν οι δικές του, τεράστιες ευθύνες»..

Παρόμοια ήταν η αναφορά για η Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ για τα πρωτογενή πλεονάσματα σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε σε «δημόσια παραδοχή της αδυναμίας της κυβέρνησης του και της απροθυμίας του να ορθώσει το ανάστημα του στους δανειστές. Συνεχίζει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις Τσίπρα. Το ίδιο ισχύει και για το Υπερταμείο...».

Επίσης κατηγόρησε αφενός την κυβέρνηση για το «δήθεν "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο», επαναλαμβάνοντας ότι «η διαφορά μας με τη Ν.Δ. είναι ουσιαστική και ιδεολογική», αφετέρου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «στηρίζει τις συντηρητικές, αντιλαϊκές πολιτικές και επιμένει στις διχαστικές λογικές», δηλώνοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε οι τοξικές πολιτικές επιλογές του κ. Τσίπρα, να "δηλητηριάσουν" και την Κεντροαριστερά».

Για ακόμα μια φορά η κ. Γεννηματά μίλησε για την «αυτόνομη πορεία» του ΚΙΝ.ΑΛΛ. υποσχέθηκε μαχητική, υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση, ενώ τόνισε πως είναι ώρα το κόμμα να «αναπτύξει τις πολιτικές πρωτοβουλίες του με κυρίαρχη τη λογική της εξωστρέφειας... με ανοιχτό διάλογο στην κοινωνία».

Τέλος, η κ. Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για τα προβλήματα που δημιουργεί η πτώχευση της Thomas Cook.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση αλλά έφερε αποδόμηση»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση, αλλά έφερε αποδόμηση»

Ως την «πιο τυχερή κυβέρνηση του τελευταίου μισού αιώνα» σε επίπεδο δημοσιονομικό χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ