Γεννηματά: «Στόχος μας η αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, της Κεντροαριστεράς»

Γεννηματά: «Στόχος μας η αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, της Κεντροαριστεράς» Facebook Twitter
0

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφ. «Το Καρφί» τόνισε ότι «στόχος μας είναι η αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, της Κεντροαριστεράς που είναι η ταυτότητά μας και η επανασύνδεσή μας με την λαϊκή βάση της παράταξης».


Ερωτηθείσα αν θα προτείνει θέσεις αντιπροέδρων σε περίπτωση εκλογής της, είπε ότι στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανένας, τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι σημασία δεν έχουν οι ατέρμονες οργανωτίστικες συζητήσεις και κατανομές ρόλων, όσο το να θέσει η παράταξη την πολιτική και προγραμματική ατζέντα της για τα προβλήματα της χώρας.


Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση της ότι θα εκλεγεί στη θέση του προέδρου της παράταξης, σημειώνοντας ταυτόχρονα και με δεδομένο ότι οι συνυποψηφιοί της έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν και την επόμενη μέρα, ότι «η τελευταία υποψηφιότητα που απειλεί την ενότητα είναι η δική μου».


Σε ό,τι αφορά την μορφή του νέου φορέα για την οποία έχει αναφέρει ότι θα αποφασίσουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ τόλμησε να κάνει τα αναγκαία βήματα μετεξέλιξης και όχι διάλυσής του και σήμερα πρωτοστατεί στην δημιουργία της νέας ενιαίας προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης.


Προσδιόρισε την φυσιογνωμία του νέου πολιτικού φορέα στην βάση των αξιών του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι «για μένα Κεντροαριστερά σημαίνει μια αδιάκοπη και ασυμβίβαστη μάχη για την καταπολέμηση των ανισοτήτων».


Ερωτηθείσα αν θα καταφέρει η κυβέρνηση να βγάλει την χώρα από το μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο, είπε «ό,τι και να συμβεί μέχρι τον Αύγουστο του 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει υπογράψει την παραμονή σε μόνιμο μνημόνιο και διαρκή επιτροπεία μέχρι το 2060 και έχει δώσε ενέχυρο τον εθνικό πλούτο για 99 χρόνια».


Κατηγόρησε την κυβέρνηση «για πολλά λόγια, καθυστέρηση και στο τέλος παράδοση άνευ όρων και ο λογαριασμός για μια ακόμα φορά βαρύς στην οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες».


Ως προς τα «ανοίγματα» του πρωθυπουργού για μια προοδευτική διακυβέρνηση, είπε ότι «σε ένα παράλληλο φανταστικό σύμπαν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παριστάνουν τους προοδευτικούς ή ό,τι άλλο τους βολεύει. Στον κανονικό και πραγματικό κόσμο συγκυβερνούν εδώ και 2,5 χρόνια με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ».


Αναφορικά με ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές, καταρχήν επισήμανε ότι προηγείται η λαϊκή ετυμηγορία, ενώ η βάση οποιασδήότε συζήτησης κυβερνητικής συνεργασίας δεν μπορεί να είναι άλλη από το προοδευτικό προγραμματικό πλαίσιο της Δημοκρατικής Παράταξης.


Είπε ότι την απάντηση θα δώσει πρώτα ο ελληνικός λαός στις εκλογές και μετά από αυτές θα κληθούν να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις αν «αποδέχονται να συμβάλλουν για την πολιτική σταθερότητα με ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης που έχει ανάγκη ο τόπος».


«Κανένας δεν θα κρυφτεί πίσω από εμάς" είπε χαρακτηριστικά, διερωτώμενη, στη συνέχεια γιατί το ίδιο ερώτημα δεν τίθεται στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ».


Η Φώφη Γεννηματά είπε πως η Δημοκρατική Παράταξη δεν μπορεί να προκαλέσει εκλογές, τονίζοντας πως «αυτό που είναι βέβαιο είναι πως η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν", εκτίμησε ότι "μεγαλώνει η πολιτική και κοινωνική απομόνωση της κυβέρνησης και θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις" και κατέληξε λέγοντας "η χώρα δεν μπορεί να χάνει άλλο χρόνο, ευκαιρίες και δυνατότητες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM