Γαβρόγλου: Περιττή αναστάτωση για τα πανεπιστημιακά συγγράμματα

Γαβρόγλου: Περιττή αναστάτωση για τα πανεπιστημιακά συγγράμματα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Την ικανοποίηση για την απόφαση των εκδοτών να άρουν την αναστολή διανομής συγγραμμάτων στους φοιτητές, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ενώ σημείωσε ότι υπήρξε μια «περιττή αναστάτωση».

«Όπως γνωρίζετε υπήρξε μία αναστάτωση ως προς το θέμα διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Η επιστολή του ΣΕΕΒΙ, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως: «κατόπιν συνεδριάσεως του Συλλόγου επιστημονικών πανεπιστημιακών βιβλίων αποφασίστηκε η άρση της αναστολής διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων».

  

«Η απόφαση αυτή είναι μία απόφαση που δικαιολογεί τη στάση του Υπουργείου τόσο καιρό», σχολίασε ο υπουργός.

«Είμαστε προσηλωμένοι στο να επιταχύνουμε όποιες διαδικασίες μπορούν να επιταχυνθούν για να μπορούν να ικανοποιηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις μας απέναντι στους εκδότες οι όποιες συνέχιζαν τόσον καιρό και βεβαίως θέλουμε να συζητήσουμε και οποιαδήποτε θέματα τίθενται όχι μόνο ως προς το οικονομικό σκέλος αλλά και ως προς το επιστημονικό σκέλος των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων», κατέληξε ο κ. Γαβρογλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM