Φωτίου: Παρατείνεται η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Φωτίου: Παρατείνεται η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
0

Θα παραταθεί, για τέταρτη φορά, η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Η παράταση της λειτουργίας θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση αναδρομικής ισχύος, που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Τα χρήματα εξασφαλίστηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό με διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γεώργιου Χουλιαράκη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η αυξημένη μοριοδότηση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές έχει ήδη διασφαλιστεί με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 20/10/2016.

»Η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών συνεχίζεται από εθνικούς πόρους, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ένταξης- έναρξης των δομών-δράσεων αυτών στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη από τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. Γι' αυτό, τους καλούμε, για άλλη μία φορά, να επιταχύνουν τις διαδικασίες προσλήψεων προσωπικού στις νέες δομές, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έως 31/12/2016».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM