Focus: «Ας πούμε την αλήθεια. Ευρώ μόνο για ισχυρούς»

Focus: «Ας πούμε την αλήθεια. Ευρώ μόνο για ισχυρούς» Facebook Twitter
0

Το θέμα του ευρώ μόνο για «δυνατούς» και «υγιείς», έχει ανοίξει ήδη στη Γερμανία, δειλά στην αρχή και πιο δυναμικά στη συνέχεια. Τέθηκε και χθες ως υπόθεση εργασίας στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών και ίσως αυτό να ήταν που έδωσε την αφορμή στον αρθρογράφο του Focus  Uli Dönch να το θέσει ωμά σήμερα στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού. «Θα προσπαθήσουν πάλι να μας πουλήσουν διάφορες ανοησίες. Με γλοιώδεις ομιλίες, μηνύματα και ενθουσιώδεις Συνόδους Κορυφής και με δραματικές εκκλήσεις μέσω της τηλεόρασης. Ότι η ενότητα της Ευρώπης σφυρηλατείται αδιάκοπα και πως το ευρώ θα διασωθεί με όποιο κόστος απαιτείται. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν καταστροφή ή ακόμα και το τέλος της Ευρώπης», γράφει ο Dönch για να θέσει το ερώτημα προς τους αναγνώστες του Focus «γιατί θα πρέπει να τους πιστέψουμε αυτή τη φορά;».

Μέχρι στιγμής λέει, έχουν πάντα λάθος οι αυτοαποκαλούμενοι διασώστες της Ευρώπης." Στη συνέχεια ασχολείται με την «ελληνική απάτη» που ξεδιπλώθηκε όπως σημειώνει σε όλο της το μεγαλείο και που «είπαν ότι είναι μια μεμονωμένη περίπτωση, μια χώρα-νάνος που το πρόβλημα της δεν είναι απειλή για την ευρωζώνη».  

Ο Dönch κάνει λόγο για ανοησίες αφού «η απατεωνιά της Ελλάδας βοήθησε να αποκαλυφθεί η αμαρτία των χρεών της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας» και θέτει το ερώτημα «Αν τόσες ακόμη χώρες της ευρωζώνης έχουν χαμηλή ανταγωνιστικότητα και υψηλό χρέος, τότε είναι το κοινό νόμισμα η λύση στο πρόβλημα ή η αιτία του;»

Για τον αρθρογράφο η ζώνη απειλείται από τις χώρες που αναπτύσσονται με μια διαφορετική οικονομική ισχύ αφού το μόνο κανονιστικό μέσο η Συνθήκη του Μάαστριχτ έχει εφαρμοστεί «ελαφρά τη καρδία».

Παρακάτω με το παράδειγμα ενός βιβλίο που ασχολείται με το θέμα φτάνει στο ψητό απορώντας  «γιατί οι ευφυείς, επιτυχημένοι, ειλικρινείς και καλά οργανωμένοι Γερμανοί να ασχολούνται με αυτό το χάλι;»

Ο ίδιος δίνει και την απάντηση: «Οι Γερμανοί έχουν πολύ εμπιστοσύνη αλλά είναι σαν τους κατοίκους ενός έρημου νησιού που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά των ασθενειών που τους μετέφεραν οι επισκέπτες».

Το συμπέρασμα και η αγωνία του Dönch είναι να σωθεί ο υγιής πυρήνας της ηπείρου. Πρέπει- λέει- να σταματήσουν οι χαμένες προσπάθειες για να σωθεί το ευρώ και στις 17 χώρες. Αρκεί να επικεντρωθούν στη διάσωσή του χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και  η Αυστρία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM