Φλαμπουράρης για Ελληνικό: Είμαστε υπέρ της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου όχι του ξεπουλήματος

Φλαμπουράρης για Ελληνικό: Είμαστε υπέρ της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου όχι του ξεπουλήματος Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
2

Να προσχωρήσει στη «γραμμή» της δίκαιης ανάπτυξης, κάλεσε την αντιπολίτευση ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας για τη σύμβαση αξιοποίησης του Ελληνικού, που ψηφίζεται απόψε με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια.

«Η δίκαιη ανάπτυξη σχετίζεται με τις συνθήκες στις οποίες ζούμε. Και ζούμε σε μία περίοδο με ενάμισι εκατομμύριο άνεργους, με ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη λιτότητα να επικρέμαται στα κεφάλια όλων μας. Εμείς επιλέξαμε να συμβάλουμε στη δίκαιη ανάπτυξη. Σ' αυτήν τη γραμμή, σας καλούμε να μπείτε και να διεκδικήσουμε μαζί μία δίκαιη ανάπτυξη» είπε ο κ. Φλαμπουράρης, απευθυνόμενος κυρίως στην πτέρυγα της ΝΔ αλλά και του ΚΚΕ.


Απαντώντας στη σφοδρή κριτική για "καθυστερήσεις στην έναρξη του μεγάλου έργου με αμελητέα αποτελέσματα", καταλόγισε στους επικριτές των χειρισμών της κυβέρνησης «έλλειψη επιχειρημάτων» και αξιοποίηση «γλωσσικών επιχειρημάτων», με στόχο να αιτιολογήσουν την επιλογή τους να ψηφίσουν την επένδυση. Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, ενώ το έργο ξεκίνησε πριν 13 χρόνια, «κατά τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρναγε ούτε έξω από την κυβέρνηση», κατηγορείται σήμερα για δύο ετών καθυστέρηση. Αιτιολόγησε πάντως, ότι το «μάστερ πλαν» που είχε κατατεθεί δεν είχε καν τοπογραφικό, με αποτέλεσμα να σπαταληθεί πολύς χρόνος ενώ επισήμανε, ότι το διάστημα αυτό αξιοποιήθηκε στην προσπάθεια βελτίωσης της σύμβασης, η οποία σε μεγάλο βαθμό πέτυχε και είχε θετικά αποτελέσματα.


«Χρόνια λέμε ότι είμαστε υπέρ της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου και ότι είμαστε εναντίον αυτών των ιδιωτικοποιήσεων που εσείς και οι συνεταίροι σας στο ΠΑΣΟΚ είχατε επιβάλλει στην κοινωνία, δηλαδή το ξεπούλημα» σημείωσε, προσθέτοντας, πως «Εμείς πήραμε τις συμβάσεις που εσείς είχατε κάνει, δώσαμε μεγάλη μάχη και σε συνεργασία με τους επενδυτές πολλές φορές κερδίσαμε».


Ως απόδειξη, ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τη δυνατότητα μεταφοράς κτιρίων έως 300.000 τ.μ. από το κέντρο της Αθήνας, τα οποία προστίθενται στα 2.000.000 τ.μ. ώστε να δημιουργηθούν ελεύθεροι χώροι στην Κυψέλη και αλλού. Επίσης, έκανε λόγο για την απελευθέρωση προς το κοινό ενός χιλιομέτρου στη θάλασσα, την μεταφορά των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά σε καινούργιο χώρο μέσα στην επένδυση. Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ακόμη ως μεγάλη επιτυχία της διαπραγμάτευσης την εξασφάλιση 1,5 δις ευρώ επιπλέον σε επενδύσεις, που προστίθεται στις επενδύσεις των 4 δις, με αποτέλεσμα να αναβιβάζεται το μέγεθος των επενδύσεων στα 8 δις ευρώ.


Τέλος, ο κ. Φλαμπουράκης έκανε ειδική μνεία στην χθεσινή ακρόαση των φορέων, κατά την οποία οι δήμαρχοι των όμορων περιοχών τοποθετήθηκαν ιδιαιτέρως θετικά στην επένδυση καθώς και στην βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει, σε συνεργασία μαζί τους, στην αξιοποίηση και την ήπια ανάπτυξη όλου του παραλιακού μετώπου από το Φάληρο έως το Σούνιο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
«Είπαμε ότι το Ελληνικό δεν πουλιέται και τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας, το χαρίσαμε» Θρίαμβος της Κυβέρνησης: οι ρουλέτες στο καζίνο του Ελληνικού θα γυρνάνε μόνο αριστερά