ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

FAZ: Η Μέρκελ συμπαθεί τον Τσίπρα

FAZ: Η Μέρκελ συμπαθεί τον Τσίπρα Facebook Twitter
0

Η Άνκελα Μέρκελ συμπαθεί τον Τσίπρα και θέλει να τον σώσει, γράφει η γερμανική Frankfurter Allgemeine, σε άρθρο της οποίας περιγράφονται οι προσπάθειες της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε εγκάρδια σχέση που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό μεταξύ της Μέρκελ και του Έλληνα Πρωθυπουργού, παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν σε επίπεδο διαπραγμάτευσης.

«Η Μέρκελ βρίσκει τον Τσίπρα συμπαθητικό. Κατανοεί ότι έχει μπροστά του ένα απίστευτα δύσκολο έργο και ότι δεν έχει εμπειρία διακυβέρνησης. Θέλει να τον βοηθήσει», σχολιάζεις την εφημερίδα Γερμανός αξιωματούχος ενώ στο άρθρο σημειώνεται ότι η καγκελάριος έχει πολύ περισσότερη κατανόηση για τον Έλληνα πρωθυπουργό από την πλειοψηφία των Γερμανών, των βουλευτών και του Σόιμπλε.

Σημειώνεται επίσης ότι η Μέρκελ δεν θεωρεί λαϊκιστή τον Τσίπρα και αναγνωρίζει ότι πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις που ανέβαλαν άλλοι για χρόνια.

Επίσης ο Τσίπρας δεν έχει καλές σχέσεις με τους ολιγάρχες και η Μέρκελ εκτιμά ότι θα τα βάλει μαζι τους. Μάλιστα σύμφωνα με τη FAZ, όταν  ο Σόιμπλε δήλωσε ότι σκέφτεται ένα Grexit, η Μέρκελ τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να του πεί: όχι όσο βρίσκομαι στην εξουσία.

Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι η Μέρκελ, ο Ολάντ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζουν μια μείωση του ελληνικού χρέους, μέσω της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μικρότερων επιτοκίων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει επενδύσει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για να βοηθήσει τον Τσίπρα, υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα.

0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM