Ευ. Βενιζέλος: «Γήπεδο διαρκούς διαπραγμάτευσης η δανειακή σύμβαση»

Ευ. Βενιζέλος: «Γήπεδο διαρκούς διαπραγμάτευσης η δανειακή σύμβαση» Facebook Twitter
0

«Η δανειακή σύμβαση και γενικότερα το ευρωπαϊκό πλαίσιο είναι κάτι το δυναμικό, είναι ένα γήπεδο διαρκούς διαπραγμάτευσης», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

«Ξέρουμε», πρόσθεσε, «να κάνουμε τη διαπραγμάτευση αυτή, έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το σχέδιο αυτό οδηγεί στο να κρατήσουμε όλα τα θετικά της δανειακής σύμβασης και βεβαίως να ανατρέψουμε τα αρνητικά, ανατρέποντας την ύφεση και ανακόπτοντας την ανεργία».

Ανέφερε μάλιστα ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη και της ενίσχυση της απασχόλησης είναι συγκεκριμένες και θα αποστείλει στον κ. Σουλτς όλα τα έγγραφα που έχει απευθύνει στον κ. Μπαρόζο και τους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς, με τη πολύ συγκεκριμένη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το τι πρέπει να γίνει.

«Όχι λόγια, αλλά συγκεκριμένες, οργανωμένες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις, για τον άνεργο, για την ανάπτυξη, για την εθνική οικονομία», ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «η Ευρώπη να πάψει να είναι μονόχρωμη, να πάψει να είναι συντηρητική και νεοφιλελεύθερη, πρέπει να προστεθεί ξανά η διάσταση της ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής» και υποστήριξε ότι ο κ. Σουλτς, από τη θεσμική του ιδιότητα, αλλά και από την ίδια τη φύση του και την πολιτική του καταγωγή, είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να παίξει και παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις αυτές.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ετοιμάζεται μάλιστα, όπως είπε, να παρέμβει στην επόμενη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την άλλη εβδομάδα, στις 23 Μαΐου, στις Βρυξέλλες και να παρουσιάσει πολλές σημαντικές ιδέες για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Σουλτς ανέφερε ότι «όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζουν το τεράστιο επίτευγμα, την υπηρεσία που προσέφερε το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα». «Γνωρίζουμε επίσης ότι το κόμμα ανέλαβε τις ευθύνες του. Αυτό εκτός Ελλάδος όλοι το γνωρίζουν και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το επισημάνω», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον κ. Βενιζέλο επισήμανε ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία και πως το επίκεντρο των συνομιλιών ήταν «το πώς θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε αυτή τη συνεχή διολίσθηση προς τα κάτω».

Συμφώνησαν, όπως είπε, ότι χρειάζονται ξεκάθαρα μέτρα, μέτρα που να δημιουργούν θέσεις απασχόλησης, να δρομολογούν την ανάπτυξη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM