Εσωκομματικές κάλπες 155.000 μέλη της ΝΔ - Δηλώσεις Μητσοτάκη

Εσωκομματικές κάλπες 155.000 μέλη της ΝΔ - Δηλώσεις Μητσοτάκη Facebook Twitter
0

Στις εσωκομμματικές κάλπες προσέρχονται σήμερα 155.000 μέλη της ΝΔ για την ανάδειξη διοικήσεων στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις καθώς και αντιπροσώπων για το συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Το πολιτικό στίγμα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή με το άρθρο του στον «Φιλελεύθερο», στο οποίο υπογραμμίζει ότι κάνει πράξη τη δέσμευση του για ανανέωση του κόμματος και μαζί για ενίσχυση των οικονομικών του, εισπράττοντας λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή θα εκλεγούν 66 πρόεδροι ΝΟΔΕ, 333 πρόεδροι Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και από 9 μέλη σε κάθε Νομαρχιακή ή Τοπική Επιτροπή και 1.000 αντιπρόσωποι για το συνέδριο του κόμματος.

Η Πειραιώς εκπέμπει εικόνα σύμπνοιας που βασίζει στα στατιστικά της συμμετοχής: Από τις 66 ΝΟΔΕ στις 27 υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα, και στις υπόλοιπες υπάρχουν δύο ή τρεις υποψήφιοι, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός συμμετοχής για τις εννεαμελείς τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές.

Η γραμμή της Πειραιώς ήταν μέχρι και την τελευταία στιγμή να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις που θα κηλίδωναν τη διαδικασία, όπως επίσης να μείνουν μακριά οι βουλευτές και τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη.

Φυσικά οι διαφορετικές τάσεις ανέπτυξαν τη δική τους καλώς νοούμενη εσωκομματική δραστηριότητα προκειμένου να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση στον κομματικό μηχανισμό.

Οι παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ εκτιμούν ότι είναι η διαδικασία από την οποία θα αναδειχθούν στελέχη των Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων που θα είναι πιο κοντά στην ηγεσία του κόμματος, κάτι άλλωστε αναμενόμενο. Όπως ανέφερε στο άρθρο του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εκλογές της Κυριακής δεν είναι μόνο μία διαδικασία οργανωτική, αλλά και βαθύτατα πολιτική, αφού «οι δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις θα οδηγήσουν το κόμμα μας στις εκλογικές μάχες που έρχονται».

«Η ΝΔ ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους πολίτες και ανοίγει τα παράθυρά της σε κάθε νέα αντίληψη», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από το Περιστέρι όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος. 

«Η ΝΔ είναι πάντα έτοιμη για εκλογές», πρόσθεσε και τόνισε πως «Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα για τη ΝΔ, γιορτή δημοκρατίας. Σήμερα κερδίζουμε ένα μεγάλο στοίχημα. Το στοίχημα της εκλογής των τοπικών και νομαρχιακών μας οργανώσεων από τη βάση του κόμματος. Από τα ίδια τα ενεργά μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Η ΝΔ ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους πολίτες και ανοίγει τα παράθυρά της σε κάθε νέα αντίληψη».

«Η ΝΔ διαμορφώνει μία μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και γίνεται η μεγάλη κοίτη στην οποία ενώνονται όλοι εκείνοι οι πολίτες οι οποίοι όχι απλά θέλουν να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά, αλλά, προσδοκούν στο να οικοδομήσουμε όλοι μαζί, μία καλύτερη Ελλάδα, με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερο χαμόγελο».

Στη συνέχεια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την εκλογική ετοιμότητα της ΝΔ:

«Η ΝΔ είναι πανέτοιμη για εκλογές και όσο πιο σύντομα αυτές θα γίνουν, τόσο καλύτερα για τον τόπο. Τα μέλη, με τον τρόπο τους στηρίζουν και οικονομικά το κόμμα. Δεν υπάρχουν πολλά κόμματα στην Ευρώπη που να έχουν παραπάνω 155.000 ενεργά μέλη που πληρώνουν την ετήσια συνδρομή τους για να συμμετέχουν στις εσωκομματικές διαδικασίες. Αυτό είναι μία μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση».

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM