Ερωτηματικά για τα έπιπλα αξίας 10.500 ευρώ που παρήγγειλε ο Τόλκας όταν έγινε υφυπουργός

Ερωτηματικά για τα έπιπλα αξίας 10.500 ευρώ που παρήγγειλε ο Τόλκας όταν έγινε υφυπουργός Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
2

Νέα έπιπλα για το γραφείο του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής παρήγγειλε ο νέος υφυπουργός, Άγγελος Τόλκας, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια. 

Όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ο κ. Τόλκας, που ανέλαβε το νέο του χαρτοφυλάκιο  μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα, αιτήθηκε, με υπηρεσιακό σημείωμα προς τον πολιτικό του προϊστάμενο, Δημήτρη Βίτσα, επίπλωση για το γραφείο του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στο κτίριο Κεράνη, ύψους 10.500 ευρώ.

Τέσσερις μέρες μετά την κατάθεση του αιτήματος, στις 25 Φεβρουαρίου, με απευθείας ανάθεση της επίπλωσης του γραφείου σε συγκεκριμένη εταιρεία, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, έδωσε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του αιτήματος. 

Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, απάντησε άμεσα στα σχετικά με την επίπλωση του γραφείου του υφυπουργού δημοσιεύματα. 

«Η σχετική προμήθεια δεν αφορά σε αντικατάσταση υφιστάμενων επίπλων, όπου δεν θα υπήρχε και σχετική ανάγκη, αλλά για την εξαρχής διαμόρφωση του συνόλου των απαιτούμενων υποδομών - γραφείων», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

«Ο χώρος που προβλέπεται για τη στέγαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι το κτίριο Κεράνη επί της Λεωφόρου Θηβών και δεν υπήρχε η σχετική υλικοτεχνική υποδομή παρά μόνο άδειοι χώροι», συνεχίζει. 

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως τα σχετικά με την αγορά στοιχεία είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερομένου. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

 

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που προκαλούν εντυπώσεις σχετικά με την προμήθεια επίπλων για το γραφείο Υφυπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Άγγελου Τόλκα, διευκρινίζονται τα εξής:

· Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του Υφυπουργού, δεν υπήρχαν χώροι εργασίας και υποδομή γραφείων για το σύνολο των συνεργατών, των υπηρεσιακών παραγόντων και του ίδιου. Η σχετική προμήθεια δεν αφορά σε αντικατάσταση υφιστάμενων επίπλων, όπου δεν θα υπήρχε και σχετική ανάγκη, αλλά για την εξαρχής διαμόρφωση του συνόλου των απαιτούμενων υποδομών γραφείων.

· Ο χώρος που προβλέπεται για τη στέγαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι το κτίριο Κεράνη επί της Λεωφόρου Θηβών και δεν υπήρχε η σχετική υλικοτεχνική υποδομή παρά μόνο άδειοι χώροι.

· Όπως προκύπτει και από το σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα του Υφυπουργού το οποίο περιγράφει μόνο τον απαιτούμενο εξοπλισμό χωρίς καμία απαίτηση κόστους ή περιγραφή επίπλων, πρόκειται για καθόλα νόμιμη και εγκεκριμένη δαπάνη, την οποία έφεραν εις πέρας τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μέσα από κάθε νόμιμη και τυπική διαδικασία.

· Προφανώς και η σχετική υποδομή αποτελεί ιδιοκτησία του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και μόνο.

· Αποτελεί σημαντική κατάκτηση ο έλεγχος δαπανών στο Δημόσιο μέσω της Διαύγειας την οποίαν και σεβόμαστε απόλυτα. Αλλά απαραίτητη είναι και η πλήρης και αντικειμενική αναπαραγωγή των περιεχομένων της στο δημόσιο λόγο και όχι η δημιουργία εντυπώσεων.

Τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Ο χώρος που προβλέπεται για τη στέγαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι το κτίριο Κεράνη επί της Λεωφόρου Θηβών και δεν υπήρχε η σχετική υλικοτεχνική υποδομή παρά μόνο άδειοι χώροι."Και δηλαδή εως τώρα που στεγάζονταν η ηγεσία, σε αποθήκη? Πόσους συνεργάτες προσέλαβε ο άνθρωπος και δεν χωράνε εκεί που ήταν εως τώρα? Ας το θέσω αλλιώς. Το Υπουργείο αυτό υπάρχει απ το 2015. Ο προηγούμενος Υφυπουργός γιατί δεν έκανε κάτι τέτοιο, πως χωρούσε αυτός και δεν μπορεί ο νέος? Το ότι δεν μιλάμε για σκάνδαλο και το ότι δεν ήταν παράνομη πίστωση δεν σημαίνει πως είναι και χρήσιμη απόφαση.