Ερωτηματικά για τα έπιπλα αξίας 10.500 ευρώ που παρήγγειλε ο Τόλκας όταν έγινε υφυπουργός

Ερωτηματικά για τα έπιπλα αξίας 10.500 ευρώ που παρήγγειλε ο Τόλκας όταν έγινε υφυπουργός Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
2

Νέα έπιπλα για το γραφείο του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής παρήγγειλε ο νέος υφυπουργός, Άγγελος Τόλκας, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια. 

Όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ο κ. Τόλκας, που ανέλαβε το νέο του χαρτοφυλάκιο  μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα, αιτήθηκε, με υπηρεσιακό σημείωμα προς τον πολιτικό του προϊστάμενο, Δημήτρη Βίτσα, επίπλωση για το γραφείο του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στο κτίριο Κεράνη, ύψους 10.500 ευρώ.

Τέσσερις μέρες μετά την κατάθεση του αιτήματος, στις 25 Φεβρουαρίου, με απευθείας ανάθεση της επίπλωσης του γραφείου σε συγκεκριμένη εταιρεία, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, έδωσε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του αιτήματος. 

Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, απάντησε άμεσα στα σχετικά με την επίπλωση του γραφείου του υφυπουργού δημοσιεύματα. 

«Η σχετική προμήθεια δεν αφορά σε αντικατάσταση υφιστάμενων επίπλων, όπου δεν θα υπήρχε και σχετική ανάγκη, αλλά για την εξαρχής διαμόρφωση του συνόλου των απαιτούμενων υποδομών - γραφείων», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

«Ο χώρος που προβλέπεται για τη στέγαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι το κτίριο Κεράνη επί της Λεωφόρου Θηβών και δεν υπήρχε η σχετική υλικοτεχνική υποδομή παρά μόνο άδειοι χώροι», συνεχίζει. 

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως τα σχετικά με την αγορά στοιχεία είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερομένου. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

 

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που προκαλούν εντυπώσεις σχετικά με την προμήθεια επίπλων για το γραφείο Υφυπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Άγγελου Τόλκα, διευκρινίζονται τα εξής:

· Κατά την ανάληψη των καθηκόντων του Υφυπουργού, δεν υπήρχαν χώροι εργασίας και υποδομή γραφείων για το σύνολο των συνεργατών, των υπηρεσιακών παραγόντων και του ίδιου. Η σχετική προμήθεια δεν αφορά σε αντικατάσταση υφιστάμενων επίπλων, όπου δεν θα υπήρχε και σχετική ανάγκη, αλλά για την εξαρχής διαμόρφωση του συνόλου των απαιτούμενων υποδομών γραφείων.

· Ο χώρος που προβλέπεται για τη στέγαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι το κτίριο Κεράνη επί της Λεωφόρου Θηβών και δεν υπήρχε η σχετική υλικοτεχνική υποδομή παρά μόνο άδειοι χώροι.

· Όπως προκύπτει και από το σχετικό υπηρεσιακό σημείωμα του Υφυπουργού το οποίο περιγράφει μόνο τον απαιτούμενο εξοπλισμό χωρίς καμία απαίτηση κόστους ή περιγραφή επίπλων, πρόκειται για καθόλα νόμιμη και εγκεκριμένη δαπάνη, την οποία έφεραν εις πέρας τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής μέσα από κάθε νόμιμη και τυπική διαδικασία.

· Προφανώς και η σχετική υποδομή αποτελεί ιδιοκτησία του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και μόνο.

· Αποτελεί σημαντική κατάκτηση ο έλεγχος δαπανών στο Δημόσιο μέσω της Διαύγειας την οποίαν και σεβόμαστε απόλυτα. Αλλά απαραίτητη είναι και η πλήρης και αντικειμενική αναπαραγωγή των περιεχομένων της στο δημόσιο λόγο και όχι η δημιουργία εντυπώσεων.

Τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Ο χώρος που προβλέπεται για τη στέγαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι το κτίριο Κεράνη επί της Λεωφόρου Θηβών και δεν υπήρχε η σχετική υλικοτεχνική υποδομή παρά μόνο άδειοι χώροι."Και δηλαδή εως τώρα που στεγάζονταν η ηγεσία, σε αποθήκη? Πόσους συνεργάτες προσέλαβε ο άνθρωπος και δεν χωράνε εκεί που ήταν εως τώρα? Ας το θέσω αλλιώς. Το Υπουργείο αυτό υπάρχει απ το 2015. Ο προηγούμενος Υφυπουργός γιατί δεν έκανε κάτι τέτοιο, πως χωρούσε αυτός και δεν μπορεί ο νέος? Το ότι δεν μιλάμε για σκάνδαλο και το ότι δεν ήταν παράνομη πίστωση δεν σημαίνει πως είναι και χρήσιμη απόφαση.