Επιστολή Τραμπ σε Τσίπρα: «Απόδειξη θάρρους η Συμφωνία των Πρεσπών»

Επιστολή Τραμπ σε Τσίπρα: «Απόδειξη θάρρους η Συμφωνία των Πρεσπών» Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Συγχαρητήρια επιστολή έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Αλέξη Τσίπρα για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Στην επιστολή ο κ. Τραμπ κάνει λόγο για ιστορικό επίτευγμα για τα Βαλκάνια, καθώς και απόδειξη του θάρρους της ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος προσθέτει ότι η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι πυλώνας σταθερότητας σε μία περίπλοκη περιοχή ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι η συμφωνία θα εμπνεύσει κι άλλες χώρες της περιοχής να επιλύσουν ανεπίλυτες διμερείς διαφορές τους.

Καταλήγοντας, ο Αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος και εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι προσβλέπει στην συνέχιση της συνεργασίας για την διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Ανάλογη επιστολή έστειλε ο Τραμπ και στον Ζόραν Ζάεφ. Εκεί ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η χώρα σας θα καταλάβει τώρα τη θέση που της ανήκει στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». 

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Όταν λύνουμε το Μακεδονικό που συμφέρει τη χώρα (αλλά και την Αμερική προφανώς) είμαστε τσιράκια των Αμερικανών, όταν αρνούμαστε να δεχτούμε τον εξ Αμερικής εγκάθετο και αυτοανακηρυχθέν πρόεδρο της Βενεζουέλας είμαστε Μαδούροι και σταλινιστές.
Όχι απλά στο θέμα της Βενεζουέλας του δίνουν ως αντιστάθμισμα το δικαίωμα να πουλήσει "αριστεριλα" με το κιλο εκ του ασφαλούς.Καμία σημασία δεν έχει τι θα πει ο Τσίπρας για τη Βενεζουέλα.Στο Μακεδονικό που είχε σημασία είπε και εκανε Αυτά που έπρεπε για να ευχαριστήσει το Νατο.Επαναστάτης του κομμωτηρίου συνεχίζει το παραδοσιακό δρόμο της αριστερας.Υπέρ του εθνικου μετώπου σε Παλαιστίνη/Βιετναμ/Βενεζουέλα και δεν ξέρω κι εγώ που αλλού και "κοσμοπολίτες" για τα Ελληνικά εθνικά θέματα.