Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΑΤ Ακρόπολης: «Καμία ανοχή στη βία χαμηλής ή υψηλής έντασης»

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΑΤ Ακρόπολης: «Καμία ανοχή στη βία χαμηλής ή υψηλής έντασης» Facebook Twitter
0

Το αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το συγκεκριμένο τμήμα δέχθηκε επίθεση με μολότοφ το βράδυ του Σαββάτου. 

«Για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή στη βία. Είτε χαμηλής έντασης, είτε υψηλής έντασης, η βία πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκη ενημερώθηκε από αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο συμβάν και εξέφρασε για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή του στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Βρίσκονται, δυστυχώς, απέναντι σε πρωτοφανή φαινόμενα βίας. Φαινόμενα βίας τα οποία θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και την ίδια τους τη ζωή» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία «θα στηρίξει την Ελληνική Αστυνομία και θα της παρέχει απόλυτη πολιτική κάλυψη για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της σωστά, έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους και οι Έλληνες αστυνομικοί να αισθάνονται ότι η Πολιτεία μεριμνά για αυτούς οι οποίοι είναι από το Σύνταγμα επιφορτισμένοι με την επιβολή του νόμου και της τάξης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για τριτοκοσμική εικόνα στο τμήμα, αναφερόμενος στην καθαριότητα.. «Δεν γνώριζα ότι δυστυχώς εδώ και δύο μήνες έχουν λήξει οι συμβάσεις καθαριότητας στα αστυνομικά τμήματα. Και αντίκρισα μια εικόνα θλιβερή και τριτοκοσμική, ως προς τις συνθήκες καθαριότητας που επικρατούν στο αστυνομικό τμήμα. Και φαντάζομαι ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα αστυνομικά τμήματα».

Αυτά τα πράγματα, συνέχισε, είναι παντελώς απαράδεκτα, δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2019 αστυνομικά τμήματα να λειτουργούν σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες. Όχι μόνο διότι κινδυνεύει η ίδια η δημόσια υγεία, αλλά διότι συνιστά μια βαθιά προσβολή στους ίδιους τους αστυνομικούς, οι οποίοι ζουν και εργάζονται σε αυτές τις άθλιες συνθήκες.

«Ελπίζω και εύχομαι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η ηγεσία της Αστυνομίας να μεριμνήσουν άμεσα ώστε να λυθεί αυτό το ζήτημα. Διότι αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει στην Ελλάδα του 21ου αιώνα» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ