Επίσημες ανακοινώσεις: Το Ταμείο των 50 δις δημόσιας περιουσίας θα εδρεύει στην Αθήνα

Επίσημες ανακοινώσεις: Το Ταμείο των 50 δις δημόσιας περιουσίας θα εδρεύει στην Αθήνα Facebook Twitter
2

Πρώτος το λόγο στη συνέντευξη τύπου πήρε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ: Σήμερα είχαμε έναν στόχο και αυτός ήταν η συμφωνία. Επιτέλους καταλήξαμε. Συμφωνήθηκε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με ένα πρόγραμμα του ESM. Συμφωνήθηκαν αυστηροί όροι για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις που πρέπει να περάσουν από το κοινοβούλιο.

Ο κος Γιούνκερ ανέφερε στη συνέχεια πως "Ήταν επίπονη η συμφωνία. Χριάστηκε χρόνος αλλά επετεύχθη. Από την αρχή είχαμε πει πως δεν θα υπάρξει Grexit. Eίμαι ευτυχής που συμφωνήσαμε σε πρόγραμμα." Αναφερόμενος στο ταμείο που θα δημιουργηθεί ο Γιούνκερ είπε πως σε αυτό θα γίνει η μεταφορά περιουσιακών στοιχείων με σκοπό τη ρευστοποίηση από ιδιωτικοποιήσεις και τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν κατά 50% για επενδύσεις στην Ελλάδα και κατά 50% για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο κος Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε πως το κομβικό σημείο ήταν η εμπιστοσύνη. Συμφωνήσαμε σε πολλά ζητήματα και να επανέλθει η Ελλάδα σε τροχιά. Θα δείτε πως στο κείμενο της συμφωνίας υπάρχουν ζητήματα που πρέπει άμεσα να επιλυθούν. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία κλειδιά για εργασία. Ο κος Ντάισελμπλουμ σημείωσε μερικά κομβικά σημεία της συμφωνίας και ανέφερε μεταξύ άλλων πως το ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις είναι μέσα σε αυτή, θα εδράζεται στην Αθηνα και θα φτάσει τα 50 δις και μέρος των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί για να μειωθεί το χρέος. Ανέφερε επίσης πως θα χρειαστούν 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η διαφωνία για τη λειτουργία του ταμείου που θα στηρίξει το τριετές πρόγραμμα επιλύθηκε με την αποδοχή εκ μέρους των εταίρων, ότι θα εδρεύει στην Αθήνα, θα ελέγχεται πλήρως από την ελληνική κυβέρνηση και τα χρήματα θα αξιοποιούνται κατά το ήμισυ για την αντιμετώπιση του χρέους και κατά το ήμισυ για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
320 δις το χρέος - 50 δις = 270 διςΑΕΠ το 2013 που θα πέσει κι άλλο ήταν 242,2 δις. Και έτσι να το κάνουμε με την πώληση περιουσιακών στοιχείων πάλι το χρέος θα είναι πάνω απο το 100% του ΑΕΠ κ θα πρέπει να κατέβει στο 60%.Επειδή το έψαξα λίγο, τα 50 δις τα ζητάνε σταθερά αν θυμάμαι καλά απο το 1ο μνημόνιο κι έτσι τα περιουσιακά στοιχεία μπήκαν στο ΤΑΙΠΕΔ. Με λίγα λόγια ο Τσίπρας πρέπει να υλοποιήσει δεσμεύσεις προηγούμενων κυβερνήσεων.