Έπεσαν οι υπογραφές για τον ρωσικό αγωγό

Έπεσαν οι υπογραφές για τον ρωσικό αγωγό Facebook Twitter
ndrea Bonetti / SOOC / PM Handout
0

Υπεγράφη νωρίτερα η προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας και Ρωσίας  για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο Π. Λαφαζάνης που βρίσκεται στην Ρωσία, το κόστος των έργων υπολογίζεται  στα 2 δισ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθoύν 100% από τη Ρωσία με την παροχή δανείου.

Επίσης η Ελλάδα φιλοδοξεί να λάβει προκαταβολή, ύψους 3 δισ. ευρώ από τα έσοδα του αγωγού.

Προαναγγέλθηκε επίσης η σύσταση μεικτής εταιρείας για την υλοποίηση του αγωγού, με τη συμμετοχή στρατηγικών επενδυτών και μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Α. Nτβορκόβιτς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

 «Η Ρωσία είναι πρόθυμη να στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους που θα μας προταθεί από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η συμμετοχή σε επενδυτικά προγράμματα και η σύναψη εμπορικών συμφωνιών είναι προτεραιότητα για εμάς. Αν χρειάζονται οικονομική βοήθεια, η Ρωσία θα μπορούσε να εξετάσει το θέμα αυτό», φέρεται να δήλωσε ο κ. Ντβορκόβιτς σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Μάλιστα ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός σημείωσε ότι η σταθερότητα της Ευρώπης και της Ελλάδας είναι προτεραιότητα για τη Ρωσία και ότι θα στηρίξουν με κάθε μέσο οποιαδήποτε λύση προταθεί για την ελληνική κρίση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM