Επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας

Επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας Facebook Twitter
SOOC
0

Συναντήσεις με υψηλόβαθμους εκπροσώπους του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στη Σαγκάη, το Πεκίνο και τη Σιάν, είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επισκέφθηκε την Κίνα, μετά από πρόσκληση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπροσωπεία συμμετείχε και στο διεθνές φόρουμ που διοργάνωσε το ΚΚ Κίνας, με τίτλο «Διάλογος Υψηλού Επιπέδου του ΚΚ Κίνας με πολιτικά κόμματα του κόσμου», που διεξήχθη στο Πεκίνο και στο οποίο συμμετείχαν 400 κόμματα από 160 χώρες.

Στο διεθνές φόρουμ, στο οποίο παρέστησαν και κόμματα που συμμετέχουν στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αναπτύχθηκε γόνιμη συζήτηση για τη συγκυρία στο νέο διεθνές πλαίσιο, το οποίο χαρακτηρίζεται από διαρκώς μεταβαλλόμενες ισορροπίες και συνθήκες, αλλά και κινδύνους για την ειρήνη.

Επιπλέον, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί και σε πολυμερή συνάντηση ηγετών πολιτικών κομμάτων του κόσμου με τον Κ. Wang Huning, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας.

Στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΚΚ Κίνας, οι οποίες διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, δόθηκε έμφαση από τις δύο πλευρές στους πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες και τους δύο λαούς, αλλά και στις δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας.

Κατά τις συναντήσεις, αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος σε μια σειρά τομείς που αφορούν στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά και των δύο κομμάτων, όπως τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις αλλά και θέματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική, την εκπαίδευση, την επιστημονική έρευνα και καινοτομία, την περιβαλλοντική πολιτική και τον πολιτισμό.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στο Πεκίνο με τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Κίνας Wang Xueyon, τον Γενικό Διευθυντή του Γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Κίνας Zhao Fei, αλλά και τους περιφερειακούς επικεφαλείς του ΚΚ στη Σαγκάη, και τη Σιάν.

Ξεχωριστή στιγμή της αποστολής υπήρξε η επίσκεψη στο χώρο όπου διεξήχθη το ιδρυτικό συνέδριο του ΚΚ Κίνας το 1921 στη Σαγκάη, καθώς και η επίσκεψη στην έδρα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Κίνας στο Πεκίνο.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του διεθνούς φόρουμ, που έλαβε χώρα στη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση του Πεκίνου και άνοιξε με κεντρική ομιλία του Προέδρου της Κίνας και γενικού γραμματέα του ΚΚ Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπήθηκε από τον γραμματέα της ΚΕ, Πάνο Ρήγα και το μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο Ευρωπαϊκών & Διεθνών Υποθέσεων, Γιάννη Μπουρνού.

Τις επόμενες ημέρες αντιπροσωπεία του ΚΚ Κίνας θα μεταβεί στην Αθήνα για την παρουσίαση των συμπερασμάτων του πρόσφατου 19ου συνεδρίου του κόμματος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ