Εντός της εβδομάδας το ν/σ για την επαναπρόσληψη των απολυμένων στο δημόσιο

Εντός της εβδομάδας το ν/σ για την επαναπρόσληψη των απολυμένων στο δημόσιο Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
6

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο προβλέπει την επαναπρόσληψη των απολυμένων και «διαθέσιμων» στο δημόσιο, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας. Η επεξεργασία του στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή έχει ολοκληρωθεί.

Όπως αναφέρει το αθηναϊκό πρακτορείο, το σχέδιο νόμου προβλέπει πως πριν από την επιστροφή των απολυμένων και «διαθέσιμων», θα προηγηθεί εθελοντική κινητικότητα, μέσω της οποίας μπορούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες που υπάρχουν άμεσες ανάγκες από προσωπικό.

Θα επανασυσταθούν οι κλάδοι των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης, του προσωπικού των ΑΕΙ και των σχολικών φυλάκων, που καταργήθηκαν. Για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας προβλέπεται η εθελοντική επιστροφή στους ΟΤΑ όσων υπηρετούν σήμερα στην ΕΛΑΣ, ενώ θα παραμείνουν όσοι μετακινήθηκαν στα σωφρονιστικά καταστήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι συμβάσεις των υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, μετατρέπονται σε οργανικές θέσεις μόνιμων υπαλλήλων. Οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ θα προσληφθούν επίσης, αφού προηγουμένως υπάρξει μία διαδικασία κινητικότητας, ως κίνητρο για να ενισχυθούν υπηρεσίες με μεγάλες ελλείψεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, θα υπάρξουν ρυθμίσεις με τις οποίες επιλύονται ζητήματα εκδημοκρατισμού στο δημόσιο, με την κατάργηση της υποχρεωτική αργίας, για πειθαρχικά παραπτώματα, την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης κλπ. Τέλος, θα εισαχθεί το θεσμικό πλαίσιο για την Κάρτα του Πολίτη, αρχικά σε πιλοτική μορφή, μόνο για το πρόγραμμα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Ολη η Ευρωπη ζητα αναπτυξη,ολοι παραδεχομαστε οτι πρεπει να γινουν αμεσες αλλαγες για αναπτυξη,διαφανεια,βελτιωση της ποιοτητας ζωης μας κτλπ και ο συριζα εσπευσε να φερει-τα πρωτα του ν/σ-την ΕΡΤ,την επαναπροσληψη καποιων δ.υ. κτλπ κτλπ.....Αν αυτο δεν ειναι πισωγυρισμα και αγνοια της πραγματικοτητας τοτε τι ειναι;;;υγ.Και δεν αναφερω καν το οικονομικο,κοινωνικο,επικοινωνιακο και ηθικο κοστος τεοιων αποφασεων για την χωρα...
Εν τω μεταξύ ακόμη και τα πεντάμηνα στους δήμους στα οποία περίμενα να απασχοληθούν και πολλοί άνεργοι πτυχιούχοι έχουν παγώσει εδώ και 4 μήνες και η κυβέρνηση της αριστεροακροδεξιάς τα αναβάλλει διαρκώς γιατί έχει βάλει χέρι στα αποθεματικά του οαεδ.
Για την επαναπρόσληψη των απολυμένων στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει νομοσχέδιο σύντροφοι που κόπτεστε για τον εργαζόμενο?Όχι.Δε μας ξενίζει αυτό απλά λυπάμαι όσους άνεργους και απολυμένους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γιατί πίστεψαν ότι θα βρούν δουλειά.Η ανθρωπιστική κρίση χτυπάει μόνο στο Δημόσιο.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ