Ο Έλληνας δημοσιογράφος Ιάσονας Αθανασιάδης κάλυπτε τα γεγονότα στο Ιράν για λογαριασμό της αμερικάνικης εφημερίδας «Washington Times». «Έχει έλθει πολλές φορές εδώ στο Ιράν ο δημοσιογράφος αυτός, για διάφορα ΜΜΕ, δεν έχω ενημέρωση ποια είναι η κατηγορία που τον βαρύνει τώρα» ανέφερε μετά από σχετική ερώτηση ο Ιρανός αρμόδιος για τα ξένα ΜΜΕ Μοσέν Μογαντασαντέχ.

Ενήμερο είναι και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. «Έχουμε προβεί στα κατάλληλα διαβήματα, σε όλα τα επίπεδα, και βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τις ιρανικές Αρχές, προκειμένου να δοθεί σύντομα αίσιο τέλος στην υπόθεση αυτή» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γ. Δελαβέκουρας .

Το νέο της σύλληψής του έγινε γνωστό μόλις χτες, χάρη στο πρακτορείο Reuters. Οι δημοσιογράφοι που έχουν συλληφθεί  στο Ιράν έχουν φτάσει πλέον τους 34, σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Ο Αθανασιάδης, που πλέον καλύπτει τη Μέση Ανατολή έχοντας ως έδρα την Κωνσταντινούπολη, είναι από τους λίγους Έλληνες δημοσιογράφους που έχουν συνεργαστεί διεθνώς με οργανισμούς όπως το Al Jazeera, ο «Guardian» και το BBC, ενώ μιλάει -μεταξύ άλλων- και φαρσί.

Ο δημοσιογράφος, του οποίου το πλήρες όνομα είναι Ιάσων Αθανασιάδης-Φόουντεν, είναι Ελληνοβρετανός και έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα.

Στα κεντρικά δελτία τους το Mega και ο Αντ1 τον αποκάλεσαν Ελληνοαμερικανό, ενώ το ΑΠΕ μιλά για δημοσιογράφο «ελληνικής καταγωγής». Η διαφορά είναι ιδιαίτερα σημαντική, αν λάβει κανείς υπόψη του τις ευαίσθητες διπλωματικές ισορροπίες σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr