Σύσκεψη για τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά πετρελαίου -και τις επιπτώσεις τους στην εγχώρια αγορά- θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπό την προεδρία του υφυπουργού Ενέργειας, Γεράσιμου Θωμά.

 

Η σύσκεψη που θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι γίνεται στον απόηχο του χθεσινού ράλι τιμών στο πετρέλαιο μετά και τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, αν και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου κινούνται πτωτικά.

 

Ήδη πάντως οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων προειδοποιούν ότι από Τετάρτη ενδεχομένως να υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης στη χώρα μας.

 

Σε διεθνές επίπεδο, η ανάπτυξη μπορεί να υποστεί πλήγμα και ο πληθωρισμός μπορεί να αυξηθεί, εάν η τωρινή αύξηση των τιμών πετρελαίου αποδειχθεί κάτι περισσότερο από απλά προσωρινή, δήλωσε σήμερα ο Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

 

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη του υπουργείου Περιβάλλοντος σήμερα θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, η γενική διευθύντρια Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου, καθώς και εκπρόσωποι των εταιρειών διύλισης, του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) και των βενζινοπωλών.