Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό - Προς καθολικό lockdown η Αττική

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό - Προς καθολικό lockdown η Αττική Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Έκτακτη σύσκεψη θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι, για την πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13.30 θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, «προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.»

Κικίλιας: Θα εισηγηθώ ολικό lockdown

 

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας παραδέχθηκε το πρωί πως οι αναλύσεις των αρμόδιων επιτροπών δείχνουν ότι έρχεται και στην Ελλάδα το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και ένα ολικό lockdown στην Αττική διαφαίνεται αναπόφευκτο.

«Είμαι προβληματισμένος και ανήσυχος», δήλωσε χαρακτηριστικά λέγοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα με νέα κρούσματα εντοπίζεται στην Αττική. Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα «δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση» και πρόσθεσε ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά και τα σχολεία.

«Θα εισηγηθώ καθολικό lockdown στην Αττική, όλα θα κριθούν από τα κρούσματα [...] το σύστημα υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση. Σε περίπτωση που τα δεδομένα που θα έχουμε σήμερα είναι ανησυχητικά, τότε η εισήγησή μου θα είναι ένα σύντομο ολικό lockdown σαν εκείνο του περασμένου Μαρτίου».

Ειδικοί: Τουλάχιστον δυο εβδομάδες σε καθολικό lockdown για να είναι αποτελεσματικό

 

«Αν είναι να κάνουμε lockdown, έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Κικίλιας. Το κάνεις τώρα, τώρα που ακόμη δεν έχει γίνει η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών πολύ μεγάλη», δήλωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Κατά τον ίδιο, το καθολικό απαγορευτικό θα μπορούσε να διαρκέσει από δύο έως τρεις εβδομάδες.

Της ίδιας άποψης είναι και ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, που δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως για να είναι αποτελεσματικό ένα σκληρό lockdown, πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 2 εβδομάδες κατά τις οποίες θα είναι όλα κλειστά και οι πολίτες δεν θα παρακάμπτουν τους περιορισμούς. 

Εκτίναξη κρουσμάτων δείχνουν τα λύματα της Αττικής

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαίδης, προειδοποιούσε νωρίτερα πως η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής άγγιξε αυτή την εβδομάδα το 205%, και οι μετρήσεις θα μπορούσαν να οφείλονται ακόμα και σε 100.000 ενεργά κρούσματα. 

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης εκτιμά ότι στις αρχές Μαρτίου τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού ενδέχεται να φτάσουν τα 2.500 και πρότεινε κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων στο Λεκανοπέδιο.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM