«Έκρηξη» Κασσελάκη: Πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα

«Έκρηξη» Κασσελάκη: Πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα Facebook Twitter
Στέφανος Κασσελάκης/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, εξέφρασε ανησυχία για την πιθανότητα υποβολής πρότασης μομφής στο πρόσωπό του, τονίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα "πλήγωνε και ρευστοποιούσε το κόμμα", σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι μια πρόταση μομφής δεν προσφέρει τίποτα και προκαλεί ζημιά στο κόμμα, χαρακτηρίζοντάς την ως «μεγάλη κωλοτούμπα» από το όργανο που είχε αποφασίσει τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου.

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» είπαν Γεροβασίλης, Θειχαρόπουλο, Πολάκη

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπαν ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ζήτησαν από τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει εκείνος την πρωτοβουλία για εσωκομματικές εκλογές, για την επιβεβαίωση ή αλλαγή ηγεσίας.

Ο Παύλος Πολάκης που έχει αμφισβητήσει τον πρόεδρο του κόμματος επέμεινε στη θέση του λέγοντας: «Συμφωνώ ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία για να οδηγηθούμε στις κάλπες. Αν δεν υπάρξει, τότε υπάρχει το άλλο βήμα στην Κεντρική Επιτροπή το οποίο γνωρίζετε πολύ καλά. Το έχω αναφέρει», υπονοώντας την πρόταση μομφής. Ο Παύλος Πολακης, επιπλέον, επικαλέστηκε ως παράδειγμα την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τον Παύλο Πολάκη και την Όλγα Γεροβασίλη, να δεσμευτούν ότι σε κάθε περίπτωση θα μείνουν στο κόμμα, όπως και έκαναν και οι δύο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε σημερινές τηλεοπτικές δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, με την αντιπρόεδρο της Βουλής να του απαντά πως παρερμηνεύτηκαν και ότι «η ίδια είναι διαχρονικά κατά των διασπάσεων και των αποχωρήσεων».

Τέλος ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, φέρεται να μην βλέπει με θετικό μάτι ενδεχόμενη μομφή κατά του προέδρου του κόμματος και προσφυγή στις κάλπες. Όπως έλεγε σε συνομιλητές του «θα πρέπει να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τα μέλη».


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM