Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Δικαίωμα ψήφου για όλους ηλικίας 15 και άνω- Στήνονται 1.000 εκλογικά τμήματα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Δικαίωμα ψήφου για όλους ηλικίας 15 και άνω- Στήνονται 1.000 εκλογικά τμήματα Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Άρτα. Φωτ: ANDREA BONETTI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI
0

Έκκληση στους πολίτες να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ την προσεχή Κυριακή προκειμένου να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας αλλά και στελέχη του κόμματος. 

«Δεν είναι απλά μία εσωκομματική διαδικασία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε: «Θέλουμε αυτές οι κάλπες, τα 1.000 εκλογικά τμήματα να γίνουν 1.000 ταχυδρομεία, μέσα από τα οποία οι πολίτες να στείλουν τον λογαριασμό συστημένο σε αυτόν που μας οδήγησε σήμερα εδώ, στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό».

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν δύο εκλογικές διαδικασίες- η μία αφορά την Κεντρική Επιτροπή, στην οποία ψηφίζουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν γραμμένα στους καταλόγους έως τις 21 Μαρτίου 2022 και η δεύτερη αφορά την εκλογή του προέδρου, «στην οποία μπορεί κάθε πολίτης, οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί, οι αριστεροί και οι αριστερές, να έρθουν, να γίνουν μέλη και να ψηφίσουν, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και συστρατευόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην προσπάθεια για την πολιτική αλλαγή».

Δικαίωμα ψήφου για όλους τους πολίτες 15 ετών και άνω

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές για ανάδειξη προέδρου και κεντρικής επιτροπής, που θα γίνουν την Κυριακή 15 Μαΐου, έχουν δικαίωμα ψήφου όλοι όσοι είναι από 15 ετών και πάνω.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 15ης Μαΐου αναφέρεται:

«Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15 ετών και άνω.

Μπορείτε να εγγραφείτε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου, στα εκλογικά τμήματα.

-Όσοι εγγραφείτε την ημέρα της ψηφοφορίας ή είστε ήδη μέλη αλλά έχετε εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορείτε να ψηφίσετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Όσοι είστε ήδη μέλη και έχετε εγγραφεί ως τις 21/3/2022 και βρεθείτε εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκετε, μπορείτε να ψηφίσετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αλλά ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ».

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Δικαίωμα ψήφου για όλους ηλικίας 15 και άνω- Στήνονται 1.000 εκλογικά τμήματα Facebook Twitter
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM