Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος επιβεβαίωσε νωρίτερα την πληροφορία ότι σήμερα εκτός απροόπτου ακόμα και πέντε από τους έξι συνολικά υποψήφιους θα στείλουν είτε μαζί είτε ξεχωριστά επιστολή στην ΕΡΤ για την πραγματοποίηση ντιμπέιτ με τους όρους του 2017.

 

Μάλιστα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο κ. Λοβέρδος επέμεινε στους όρους του ντιμπέιτ που είχε πραγματοποιηθεί το 2017 ακόμα και αν ο συνυποψήφιος κ. Γιώργος Παπανδρέου απουσιάζει καθώς μέχρι τώρα έχει εκφράσει διαφορετική άποψη για το πως πρέπει να γίνει η εν λόγω διαδικασία. 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι όροι του 2017 συμφωνήθηκαν από τα τέσσερα κινήματα που συγκρότησαν το Κίνημα Αλλαγής». 

 

Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε ότι «οι όροι πρέπει να επαναληφθούν, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Θα συμμετάσχω στο διάλογο, γιατί ο διάλογος είναι ζωογόνος, είναι αυτό που χρειάζεται η παράταξή μας. Δεν είμαστε αντίπαλοι, δεν είμαστε από διαφορετικά κόμματα, είμαστε ανθυποψήφιοι από το ίδιο κόμμα. Στις 6 Δεκεμβρίου θα είμαστε μαζί, αλίμονο εάν στις 5 δεν μπορούμε να συζητάμε. Λυπάμαι που από την πλευρά κάποιων έχουμε αυτή την καθυστέρηση και τη διαδικασιολογία για την οποία δε θέλω να συνεχίσω να συζητώ».

 

Στο μεταξύ, σημειώνεται ότι σε αναφορά του για τη διαφοροποίησή του από την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ σχετικά με το νομοσχέδιο για τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι το γεγονός πως ψήφισε «ναι» και όχι «παρών» όπως το κόμμα του αποτέλεσε «πολιτική επιλογή» και όχι «επίδειξη δύναμης».