Εκλογές 2023: Ποιο είναι το κόμμα «Νίκη» με την ανιψιά του Αγίου Παϊσίου που μπορεί να μπει στη Βουλή

Εκλογές 2023: Ποιο είναι κόμμα «Νίκη» με την ανιψιά του Αγίου Παϊσίου που μπορεί να μπει στη Βουλή Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Την μεγάλη έκπληξη στις εκλογές 2023- όσον αφορά τα μικρά κόμματα που παλεύουν να μπουν στη Βουλή -  φαίνεται πως κάνει το κόμμα «Νίκη», καταγράφοντας ποσοστό στις εκλογές που αγγίζει το 3%. 

Το κόμμα «Νίκη» περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα», με επικεφαλής τον Δημήτρη Νατσιό και ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά στις δημοσκοπήσεις λίγο μετά τον αποκλεισμό των κομμάτων του Ηλία Κασιδιάρη, του Προδρόμου Εμφιετζόγλου και της Αφροδίτης Λατινοπούλου.      

Σύμφωνα με το επίσημο site του, αυτοπροσδιορίζεται ως «μία γνήσια πατριωτική φωνή, που προέρχεται από τον απλό ελληνικό λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης. Βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμιοσύνης, χωρίς "δεξιές" κι "αριστερές" παρωπίδες ή γενικόλογους "πατριωτισμούς" αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες».

Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Δημήτρης Νατσιός και, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, είναι «δάσκαλος και θεολόγος με πλούσιο συγγραφικό έργο, καθώς και  αρθρογραφία».

Νίκη: Με υποψήφια την ανιψιά του Αγίου Παϊσίου

Μεταξύ των 260 υποψηφίων βουλευτών που έχει στα ψηφοδέλτιά του το κόμμα εντοπίζεται και η ανιψιά του Αγίου Παϊσίου, Μαρία Εζνεπίδου, στην εκλογική περιφέρεια των Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει στο βιογραφικό της, η Μαρία Εζνεπίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόνιτσα Ιωαννίνων και έχει καταγωγή από την Καππαδοκία. Σπούδασε και εργάστηκε στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι σήμερα.

Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού. Μεταξύ άλλων δηλώνει απογοητευμένη από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και γιa αυτό αποφάσισε, όπως λέει, να συνταχθεί στον αγώνα της "ΝΙΚΗΣ", "με σκοπό την αναγέννηση της Ελλάδας".

Τα αποτελέσματα του exit poll

Σύμφωνα με το κοινό exit poll των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στο 100% της ενσωμάτωσης, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

  • ΝΔ 37,5-41,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ 23,5-27,5%
  • ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ 11,5-12,5%
  • ΚΚΕ 6,5-7,5%
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,3-5,3%
  • ΜεΡΑ25 2,5-3,5 %
  • ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,5-3,5%
  • ΝΙΚΗ 2,5-3,5
  • ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 2,2%

Μάθε ποιοι είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές για το κόμμα ΝΙΚΗ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ