Έκαναν την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μέλος του iSyriza- Η ανάρτησή της

Έκαναν την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μέλος του iSyriza- Η ανάρτησή της Facebook Twitter
0

Μέλος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έγινε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου χωρίς να το γνωρίζει, όπως η ίδια ενημέρωσε μέσω X.

Λίγη ώρα μετά την απόσυρσή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν ότι εγγράφηκε στο i-SYRIZA.

Στην ανάρτησή της, η κυρία Ασημακοπούλου ζητάει εξηγήσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη, καλώντας τον να απαντήσει πώς έγινε μέλος της κοινότητας του ΣΥΡΙΖΑ εν αγνοία της.

«Ο κ. Κασσελάκης επιμένει να εργαλειοποιεί ένα θέμα που διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές. Η Κυβέρνηση, το κόμμα μου κι εγώ απαντήσαμε με πράξεις. Τώρα ήρθε η ώρα ο κ. Κασσελάκης να μας απαντήσει για το ΠΩΣ με έκανε το δικό του κόμμα μέλος του isyriza εν αγνοία μου. Οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις στους πολίτες».

Μετά την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής την «απόφασή» της να μην κατέβει στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποπέμπονται ο γραμματέας αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Θεοδωρόπουλος και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Η απόφαση ελήφθη σε ανώτατο επίπεδο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες επαληθεύτηκαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι για το newsletter που έστειλε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου χρησιμοποιήθηκαν επίσημα στοιχεία από τους καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Πώς έγινε η διαρροή

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εσωτερική έρευνα που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το σοβαρό θέμα της διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων Ελλήνων στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, επαληθεύτηκε ότι πράγματι η ευρωβουλευτής της ΝΔ χρησιμοποίησε επίσημα στοιχεία από τους επίσημους καταλόγους του ΥΠΕΣ.

Κατά τις πληροφορίες η διαρροή με τα ονόματα και τα email των αποδήμων έγινε κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Ιωάννη Σαλμά από υπάλληλο του ΥΠΕΣ, στενή συνεργάτιδα του γενικού γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Όπως προέκυψε από την έρευνα στο Μαξίμου, η συγκεκριμένη συνεργάτιδα του αποπεμφθέντος γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ, έστειλε τους επίσημους καταλόγους των ψηφοφόρων στον γραμματέα αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του τους προώθησε στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από όταν ήρθαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τα μαζικά emails από την Αννα Μισελ Ασημακοπούλου, το Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκαναν τη δική τους «έρευνα» για το τι έχει συμβεί.

Αποδεικνύεται δε ότι η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΚΡΑΒΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πολιτική / Γκράβα: «Ας κάνει επιτέλους ο κ. Δούκας τη δουλειά του», λέει η παράταξη του Κ. Μπακογιάννη

«5.000 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στον αέρα, χωρίς έναν υπεύθυνο συνομιλητή που να μπορεί να τους παρέχει πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει», τονίζει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Πολιτική / Επίσκεψη Ρούμπιο: Η αντιπολίτευση ζητά δεσμεύσεις στη στρατηγική σχέση Ελλάδας–ΗΠΑ, όχι μόνο διακηρύξεις

Το καλώδιο Ελλάδας–Κύπρου, η στάση της Ουάσινγκτον απέναντι στην Τουρκία και τα όρια της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΠΑ

Πολιτική / Μάρκο Ρούμπιο: «Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ μια σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας»

Λίγη ώρα πριν την ομιλία του στην Πνύκα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μίλησε για τη σχέση Ελλάδας-Τουρκίας, τους πολέμους σε Ιράν και Ουκρανία αλλά και την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ

Πολιτική / Μητσοτάκης σε Ρούμπιο: «Συμφωνώ μαζί σας, αποτελούμε έναν αναντικατάστατο εταίρο για τις Ηνωμένες Πολιτείες»

«Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας πυλώνας σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή, αλλά και μία "γέφυρα" μεταξύ της Ευρώπης, της Δύσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου, των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτική / Γεραπετρίτης σε Ρούμπιο: F-16 Viper και F-35 αναδεικνύουν την σταθερή αμυντική συνεργασία HΠΑ, Ελλάδας

Αναφερόμενος στην Κύπρο, επισήμανε ότι αποτελεί απαραίτητο κομμάτι της αρχιτεκτονικής ασφάλειας επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία η επανένωσή της με πυξίδα το διεθνές δίκαιο
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτική / Οι κοινές δηλώσεις Ρούμπιο - Γεραπετρίτη: «Σημαντικός πυλώνας για τη Μεσόγειο η Ελλάδα»

«Συναντιόμαστε σε μια εποχή αλλαγών» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι «σημαντικός εταίρος για τις ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πολιτική / Στο ΥΠΕΞ ο Ρούμπιο: Η συνάντηση με τον Γεραπετρίτη - Η ατζέντα και η ομιλία στην Πνύκα

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα κάνουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο και θα κηρύξουν από κοινού την έναρξη των εργασιών του 6ου Γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ
THE LIFO TEAM