Εισαγγελέας καλεί Δούρου ως ύποπτη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Εισαγγελέας καλεί Δούρου ως ύποπτη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τουλάχιστον δέκα άτομα, ανάμεσα τους και την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, καλεί ως υπόπτους ο εισαγγελέας για τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας.

Στους υπόπτους που καλούνται εκτός της Ρένας Δούρου,είναι και η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, αλλά και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγαλέου και Ελευσίνας.

Τα αδικήματα τα οποία διερευνώνται είναι ανθρωποκτονίες από αμέλεια, σωματικές βλάβες, πρόκληση πλημμύρας και παραβάσεις οικοδομικών κανόνων.

Το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στην Καθημερινή αναφέρει πως η Εισαγγελία Αθηνών που είχε αναλάβει τη διερεύνηση των αιτιών για την πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής και τον εντοπισμό των υπευθύνων ολοκλήρωσε μετά από μήνες την έρευνα της, και απέστειλε κλήσεις σε υπόπτους για εξηγήσεις.

Οι εξηγήσεις ανωμοτί (χωρίς όρκο), όπως λέγονται νομικά, θα ληφθούν σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία από την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, ο φάκελος της δικογραφίας στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία της Αθήνας για να ασκηθούν οι ποινικές διώξεις και για να ξεκινήσουν οι ανακρίσεις.

Να σημειωθεί, ότι για τα αίτια και τους υπευθύνους της μεγάλης πλημμύρας στη Μάνδρα, έρευνα είχε διενεργήσει και η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και το πόρισμά της είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και είχε ληφθεί υπόψη στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Όμως η κυρία Παπασπύρου στο πολυσέλιδο πόρισμά της δεν διαπίστωνε ευθύνες στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου σε αντίθεση με την εισαγγελέα που έκανε την έρευνα Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία από το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας εκτίμησε, ότι η περιφερειάρχης Αττικής πρέπει να κληθεί και να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη όπως και άλλα δέκα άτομα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM