Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τη διαρροή στοιχείων για τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» του ΥΠΕΞ

Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τη διαρροή στοιχείων για τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» του ΥΠΕΞ Facebook Twitter
1

Το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας ζητά να ερευνηθεί για την καταγγελόμενη διαρροή πληροφοριών σχετικά με τη διάθεση ποσών από τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» του υπουργείου Εξωτερικών, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Ο Βαγγέλης Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας η οποία ανατέθηκε στην Κρατική Ασφάλεια, με σκοπό να εξακριβωθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως το κακούργημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, που αφορούν τη διαρροή των πληροφοριών.

Αφορμή για την εντολή του εισαγγελέα στάθηκε δημοσιοποίηση σε ηλεκτρονικό μέσο στοιχείων που φέρονται να προέρχονται από υλικό που εστάλη στην Βουλή σχετικά με τη διάθεση απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο επίμαχο δημοσίευμα, αναφέρονταν πληροφορίες για το περιεχόμενο σφραγισμένου φακέλου, που μετέφερε διπλωματικός υπάλληλος του ΥΠΕΞ και ανοίχτηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

Η τελευταία ενημέρωση έγινε στις 10 Οκτωβρίου σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, που είναι πλέον αντικείμενο έρευνας. Ο φάκελος περιείχε τρεις κωδικούς για διάθεση κονδυλίων 1.000.000 ευρώ στα Βαλκάνια, καθώς και για τη στήριξη ορθόδοξων εκκλησιών.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ένα θέμα ιδιαίτερα ευαίσθητο - η διάθεση μυστικών κονδυλίων -, είχε αρχίσει από καιρό να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ΔΗΜΟΣΙΑ με αιχμές και υπονοούμενα.Αυτά κάνουν όσοι πολιτικοί βάζουν τον εαυτό τους ή το κόμμα τους πάνω από το συνολικό εθνικό συμφέρον. Και δεν έχουν την ωριμότητα και την σοβαρότητα να προσέχουν, μήπως και -πάνω στην δημοκρατική διαδικασία εναλλαγής κομμάτων και προσώπων στην εξουσία -, βρεθούν από κατήγοροι κατηγορούμενοι και τούμπαλιν.Έτσι, τώρα κυριεύθηκαν από ιερό μένος πατριωτισμού η ΝΔ και ο Μητσοτάκης - κυρίως -, το ΚΙΝΑΛ κλπ.Που η ΝΔ όμως τορπίλισε την πρώτη συνεδρίαση για την συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ - ενώ είμαστε μια χώρα ζωσμένη από εξωτερικά θέματα που καίνε και έπρεπε να έχουμε ΣΕΑ τουλάχιστον από το 1974 -, είναι κατά τα άλλα μια ασήμαντη λεπτομέρεια.