Έγινε το τηλεφώνημα Ζάεφ σε Τσίπρα για το Σκοπιανό - «Σε καλό κλίμα η συνομιλία»

Έγινε το τηλεφώνημα Ζάεφ σε Τσίπρα για το Σκοπιανό - «Σε καλό κλίμα η συνομιλία» Facebook Twitter
EPA
0

Έγινε πριν από λίγο το πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα που θα σηματοδοτούσε τις κρισιμότερες εξελίξεις στην συμφωνία για το Σκοπιανό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Το τηλεφώνημα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, διήρκησε περίπου μια ώρα και έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Μάλιστα, συζητήθηκαν τα εναπομείναντα ζητήματα και εξετάστηκαν διάφορες ιδέες για λύσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση από τα γραφείο του πρωθυπουργού της γείτονος.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεφωνική επικοινωνία των δυο πρωθυπουργών αύριο το πρωί.

Σημειώνεται ότι το τηλεφώνημα είχε προαναγγείλει με σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ενώ ο ίδιος ο κ. Ζάεφ σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ότι είναι αναγκαίο η λύση να είναι ποιοτική κι αξιοπρεπής, τέτοια που να διατηρεί την «ταυτότητα», διότι μόνο έτσι θα γίνει αποδεκτή από τους Σκοπιανούς που που θα μετέχουν στο δημοψήφισμα.

Όπως εξήγησε, επιδιώκει λύση στο Σκοπιανό πριν από τη σύνοδο της ΕΕ στις 28-29 Ιουνίου και πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 25-26 του ίδιου μήνα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Πολιτική / Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Βασικό αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την πώληση, προσφορά και διάθεση προϊόντων καπνού και αλκοόλ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

«Το νόημα μιας συμμαχίας είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και ότι δεν υπάρχει η αίσθηση ότι ορισμένες χώρες μπορούν να παρεκκλίνουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM