DUOday: Γιατί ο 26χρονος Κωνσταντίνος συνόδευε σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Ρόζης με τον Μητσοτάκη στην Σακελλαροπουλου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Πέρα από τους συνεργάτες που τον πλαισιώνουν συνήθως, σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόταν στις συναντήσεις του από τον 26χρονο Κωνσταντίνο. 

Ο πρωθυπουργός και ο Κωνσταντίνος Ρόζης έγιναν «δίδυμο», στο πλαίσιο της DUOday, ημέρα κατά την οποία εταιρείες και δημόσιοι φορείς ανοίγουν τις πόρτες τους για άτομα με νοητική και συναισθηματική αναπηρία. Την ημέρα αυτή, ένας εργαζόμενος και ένα άτομο με αναπηρία σχηματίζουν «δίδυμο» και το άτομο συμμετέχει ενεργά όσο το δυνατόν περισσότερο στις συνήθεις εργασίες των εργαζομένων.

Για τον 26χρονο Κωνσταντίνο, αυτό σήμαινε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λεντριάν, αλλά και τη συμμετοχή σε κυβερνητική σύσκεψη για την παρουσίαση νέων ψηφιακών υπηρεσιών

Ο Κωνσταντίνος Ρόζης, απόφοιτος Λυκείου που έχει εργαστεί με μερική απασχόληση σε καφέ το οποίο στη συνέχεια έκλεισε, βρισκόταν από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Κωνσταντίνος Ρόζης Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI

Εκεί, έδωσε το παρών στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας. 

Ρόζης, Μητσοτάκης και Λεντριάν Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
Κωνσταντίνος Ρόζης Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI

Επίσης, μετείχε στην τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση της ψηφιακής βεβαίωσης του γνήσιου της υπογραφής για όλα τα ιδιωτικά έγγραφα. 

Μητσοτάκης και Ρόζης Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI

Σήμερα όμως ο 26χρονος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία τον σύστησε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ρόζης, Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
Ρόζης και Μητσοτάκης με την Σακελλαροπούλου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI

«Κυρία Πρόεδρε, να σας συστήσω καταρχάς τον Κωνσταντίνο, ο οποίος με συνοδεύει σήμερα όλη την ημέρα. Χθες είχαμε DUOday και είναι μια ευκαιρία για νέους με ειδικές δεξιότητες να έρχονται σε χώρους εργασίας, να βλέπουν πώς δουλεύουμε. Σήμερα τον έχω όλη μέρα μαζί μου. Σκέφτηκα ότι είναι καλή ιδέα να έρθει, να τον γνωρίσετε κι εσείς», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης. 

«Έμαθα ότι παρακολούθησε και τη σύσκεψη που κάνατε», σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου καλωσορίζοντας θερμά τον Κωνσταντίνο στο γραφείο της.

Ρόζης και Μητσοτάκης Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI

Η DUOday ξεκίνησε από την Ιρλανδία όπου έγινε γνωστή ως «Job Shadowday». Οι Βέλγοι το υιοθέτησαν ως «DUOday» και βοήθησαν στη διάδοση της ιδέας. Το 2017 το concept έφτασε στη Γερμανία για πρώτη φορά. Η ημέρα αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό τόσο από ασκούμενους όσο και από εταιρείες, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να συμμετέχουν περισσότερες χώρες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου χθες, 18 Νοεμβρίου, συνεργάστηκαν ως «δίδυμο» 6.000 άτομα.
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ