Δημοτικές εκλογές 2019: Οι Δήμοι που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ κι εκείνοι που κατάφερε να κρατήσει

Δημοτικές εκλογές 2019: Οι Δήμοι που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ κι εκείνοι που κατάφερε να κρατήσει Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Τους μισούς δήμους από τους οκτώ έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής.

Αναλυτικότερα, στον δήµο Αγίας Παρασκευής, ο νυν δήµαρχος Γιάννης Σταθόπουλος με ποσοστό 44,28% ηττήθηκε από τον Βασίλη Ζορµπά, ο οποίος επικράτησε µε ποσοστό 55,72%.

Στο Αιγάλεω, με διαφορά μόλις 54 ψήφων και ποσοστό 50,11% κέρδισε ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Γιάννης Γκίκας αφήνοντας πίσω τον Δημήτρη Μπίρμπα ο οποίος έλαβε το 49,89% των ψήφων.

Αντίστοιχα, στον Δήµο Ζωγράφου υπερίσχυσε της Σταµατίας Καφατσάκη-Βλάχου, νυν δημάρχου υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βασίλης Θώδας, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, µε ποσοστά 51,05% έναντι 48,95%.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο νυν δήμαρχος Αριστείδης Βασιλόπουλος ηττήθηκε με ποσοστό 44,78% από τον Ιωάννη Βούρο, ο οποίος συγκέντρωσε το 55,2% των ψήφων.

Οι δήμοι που κατάφερε να κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανανέωσε τη θητεία του ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίµος Ρούσσος επικρατώντας µε ποσοστό 52,58%, έναντι του αντιπάλου του Γιώργου Κουράση, ο οποίος συγκέντρωνε ποσοστό 47,42%.

Αντίστοιχα, στον Βύρωνα ο υποστηριζόµενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Άκης Κατωπόδης διατήρησε τη θέση του µε ποσοστό 50,37% έναντι του Χρήστου Γώγου της Ν∆, ο οποίος συγκέντρωσε το 49,63% των ψήφων.

Επίσης, στον δήµο Κερατσινίου - Δραπετσώνας ο Χρήστος Βρεττάκος επικράτησε µε ποσοστό 66,82% του αντιπάλου του Παναγιώτη Διαλινάκη που συγκέντρωσε το 33,18% των ψήφων.

Τέλος, στο Πέραµα Ιωάννης Λαγουδάκης ανανέωσε τη θητεία του δήµο µε ποσοστό 54,11% έναντι του αντιπάλου του, Ιωάννη Λαγουδάκου, που συγκέντρωσε το 45,89% των ψήφων.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

LiFO politics / Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι δημοσιογράφοι της LiFO Αρης Δημοκίδης και Γιάννης Πανταζόπουλος συζητούν με τη Βασιλική Σιούτη τη διαδρομή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την αναστάτωση που έχει φέρει η εκλογή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ρεπορτάζ και σχόλια για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια