Δημοσκόπηση: Στο 8,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές

Δημοσκόπηση: Στο 8,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σταθερά μεγάλη φαίνεται πως είναι διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εθνικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του καναλιού Open Beyond.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι 8,5%, αφού η ΝΔ συγκεντρώνει 29,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,3%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, το ΜέΡΑ 25 με 3,2%. Εκτός Βουλής μένουν η Ελληνική Λύση, η Πλεύση Ελευθερίας και η Ένωση Κεντρώων και το 13,9% αγγίζει το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων όμως, φαίνεται πιθανότερο το σενάριο της 7κομματικής Βουλής αφού η ΝΔ προηγείται με 32,4%, έναντι 23,2% που του ΣΥΡΙΖΑ, με την ψαλίδα να ανοίγει στο 9,2%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Χρυσή Αυγή με 3,8%, ενώ στη Βουλή φαίνεται πως να μπαίνει με 3,5% το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3%.

Δημοσκόπηση: Στο 8,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές Facebook Twitter
Δημοσκόπηση: Στο 8,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές Facebook Twitter

Κατανομή των εδρών

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των εδρών, η Νέα Δημοκρατία υπολογίζεται ότι θα λάβει από 149 έως 161 στη νέα Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα 71 με 81, το Κίνημα Αλλαγής από 18 έως 22, το ΚΚΕ από 12 έως 16, η ΧΑ από 10 έως 15, το Μέρα 25 το πολύ 12 και η Ελληνική Λύση έως 10.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 34% στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό και ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 26%. Το 50% θεωρεί ότι ιδανική λύση την αυτοδυναμία της επόμενης κυβέρνησης ενώ το 38% είναι αρνητικό σε αυτό το ενδεχόμενο. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM