Δημοσκόπηση MRB: Σταθερό προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση MRB: Σταθερό προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της MRB, σημειώνοντας ποσοστό της τάξης του 29% στην πρόθεση ψήφου.

Σταθερά δεύτερο κόμμα στη δημοσκόπηση της MRB, που διενεργήθηκε για το OPEN, έρχεται το ΠΑΣΟΚ ενώ τρίτο ακολουθεί  το ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ως προς την εξεταστική για τα Τέμπη, οι περισσότεροι δηλώνουν απαισιόδοξοι και θεωρούν πως δεν θα ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος,. Συγκεκριμένα ποσοστό της τάξης του 74,5% δηλώνει απαισιόδοξο αναφορικά με το εάν η εξεταστική επιτροπή θα ρίξει φως στα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών και θα αποδώσει ευθύνες, ενώ το 17,7% απαντά πως είναι αισιόδοξο για θετική κατάληξη. Οι ψηφοφόροι έκριναν και την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, στο συνέδριο του του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση OPEN: Η πρόθεση ψήφου σε βουλευτικές και ευρωεκλογές

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων καθορίζονται ως εξής:

  • ΝΔ: 29%
  • ΠΑΣΟΚ: 11,1%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 10,1%
  • Ελληνική Λύση: 7,8%
  • ΚΚΕ: 7%,
  • Νίκη: 2,5%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 2,3%
  • Νέα Αριστερά: 2,4%
  • Σπαρτιάτες: 2%
  • Αδιευκρίνιστη ψήφος: 22,5%

Στην αναγωγή επί των έγκυρων, τα ποσοστά των κομμάτων καθορίζονται ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία: 37,2%
  • ΠΑΣΟΚ:14,2%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 13%
  • Ελληνική Λύση: 10%
  • ΚΚΕ: 9%
  • Νίκη 3,2%
  • Νέα Αριστερά: 3,1%
  • Πλεύση: 3%
  • Σπαρτιάτες 2,6%
  • ΜέΡΑ25: 2,3%

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, τα ποσοστά καθορίζονται ως εξής:

  • ΝΔ: 28%
  • ΠΑΣΟΚ: 9,7%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 8,8%
  • Ελληνική Λύση: 7,5%
  • ΚΚΕ: 7%
  • Νίκη: 3%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 2,8%
  • Νέα Αριστερά 2,4%
  • Σπαρτιάτες 2,1%
  • ΜέΡΑ25: 1,9%
  • Αδιευκρίνιστη ψήφος: 22,9%

Στην αναγωγή επί των έγκυρων, τα ποσοστά των κομμάτων καθορίζονται ως εξής:

  • ΝΔ: 36,2%
  • ΠΑΣΟΚ: 12,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 11,4%
  • Ελληνική Λύση: 9,7%
  • ΚΚΕ: 9%
  • Νίκη: 3,9%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 3,6%
  • Νέα Αριστερά: 3,1%
  • Σπαρτιάτες: 2,7%

Δημοσκόπηση MRB: Ο Μητσοτάκης καταλληλότερος πρωθυπουργός

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 28,9%, ενώ ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 7,7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 7,4%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7,2% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τον Γιάνη Βαρουφάκη που συγκεντρώνουν από 3,5% έκαστος. Έπονται η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2,8% και ο Αλέξης Χαρίτσης με 1,6%.

Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο

Το 50,3% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε αποδυναμωμένος από το συνέδριο, ενώ το 13,6% απαντά πως το κόμμα βγήκε ισχυρότερο. Το 24,1% εκτιμά πως τα πράγματα θα παραμείνουν ίδια. Παράλληλα, το 47,2% θεωρεί άστοχη την παρέμβαση Τσίπρα πριν το συνέδριο, ενώ το 30,8% την θεωρεί εύστοχη.

Το 48,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, θεωρεί εύστοχη την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 37,1% τη θεωρεί άστοχη. Παράλληλα, το 42,7% ζητά να κριθεί ο Στέφανος Κασσελάκης στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 34,7% μετά τις ευρωεκλογές.

Αντίστοιχα, το 51,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να κριθεί ο πρόεδρος μετά τις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 40,9% ζητεί να κριθεί μετά τις ευρωεκλογές.

Σε ό,τι αφορά στο όνομα του κόμματος το 53,7% δεν θέλει αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα με το 15,8%  που είναι θετικό στην αλλαγή ενώ το 53,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέλει κεντροαριστερή πορεία. Το 30,5% θέλει το κόμμα να μετατοπιστεί προς την αριστερά, ενώ το 5,3% θέλει στροφή προς το κέντρο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB

Ως προς τα μεγαλύτερα προβλήματα τα ποσοστά σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB οι ερωτηθέντες αξιολογούν ως εξής:

  • Το 53,5% θεωρεί την ακρίβεια
  • Το 31,3% θεωρεί την Υγεία
  • Το 20,6% το ύψος των εισοδημάτων
  • Το 17,3% την Παιδεία
  • Το 15,6% την εγκληματικότητα
  • Το 15% την ανάπτυξη
  • Το 11,9% την ανεργία

Τέλος, το 69.9% εκτιμά πως η κυβέρνηση πήρε λιγότερα μέτρα στήριξης από αυτά που επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας, το 24,1% απαντά πως πήρε περισσότερα μέτρα από τις αντοχές της οικονομίας και το 18,7% απαντά πως πήρε όσα μέτρα επιτρέπει η οικονομία.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM