Δημοσκόπηση MARC: Προβάδισμα της ΝΔ, κόλαφος για ευθύνες στο Μάτι και όχι στη συμφωνία των Πρεσπών

Δημοσκόπηση MARC: Προβάδισμα της ΝΔ, κόλαφος για ευθύνες στο Μάτι και όχι στη συμφωνία των Πρεσπών Facebook Twitter
4

Πάνω από 10 μονάδες εμφανίζει το δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, νέα δημοσκόπηση της «ΜARC» για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 29,9% έναντι 19% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία μέτρηση της Marc η Ν.Δ. καταλάμβανε ποσοστό της τάξης του 30,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 16,2%.

Τρίτη (και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό) ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και ποσοστό 6,9%. Τέταρτο σε δύναμη εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,4%.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%,ενώ το οριακό για είσοδο στην Βουλή 2,5% καταγράφει η Ένωση Κεντρώων και εκτός Βουλής με 1,4 και 1,2% αντίστοιχα εμφανίζονται το Ποτάμι και ο κυβερνητικός σήμερα εταίρος των ΑΝΕΛ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 38,4% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα και 36,% της απάντησης κανένας από τους δύο.

Το Μάτι και η συμφωνία των Πρεσπών

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ευθύνες στην κυβέρνηση για τα τραγικά αποτελέσματα της πυρκαγιάς στο Μάτι επιρρίπτουν σχεδόν 7 στους 10 πολίτες.

Σε σχετική ερώτηση «ναι» απαντά το 77,6% έναντι του 18,5% που θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνη.

Αρνητική εμφανίζεται η πλειοψηφία της κοινής γνώμης και απέναντι στην επιλογή της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών με το 69,8% να υποστηρίζει ότι η ελληνική Βουλή δεν πρέπει να την επικυρώσει.

Αντίθετα τη συμφωνία στηρίζει ποσοστό 22,8%.

Τέλος το 81,1% των πολιτών θεωρεί ότι η έξοδος από το Μνημόνιο σηματοδοτεί διατήρηση της αυστηρής επιτροπείας της χώρας μας από τους πιστωτές.

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ