Δίκη για τηλεοπτικές άδειες: «Ο Παππάς επισκεπτόταν τακτικά τον Καλογρίτσα»- Η κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα

Δίκη για τηλεοπτικές άδειες: «Ο Αλέξης μου, ο Νίκος μου, ο Κώστας μου» - Τα «παιδιά» Καλογρίτσα στο Μαξιμου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Στη σημερινή ακροαματική διαδικασίας στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών που διεξάγεται η δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016, συνέχισε την κατάθεσή του για δεύτερη ημέρα ο μάρτυρας Κυριάκος Τόμπρας.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της δίκης με κατηγορούμενους των πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον Χρήστο Καλογρίτσα, ο κ. Τόμπρας, αναφέρθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, στους λόγους που η αραβικών συμφερόντων εταιρεία CCC των αδελφών Χούρι υπαναχώρησε από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τόμπρας ανέφερε ότι η εταιρεία CCC των αδελφών Χούρι υπαναχώρησε καθώς, αφενός κατάλαβε ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε πλέον τη στήριξη της κυβέρνησης και αφετέρου είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να της περάσει μια τροπολογία και μάλιστα την είχε έτοιμη μαζί με την αιτιολογική έκθεσή της, αλλά αυτό δεν έγινε. Επιπρόσθετα, συνέχισε ο μάρτυρας, η CCC είχε παραβιάσει του κανόνες των «επιχειρηματικών σπιτιών» (ελληνικών), καθώς, ενώ δεν είχε δικαίωμα να ασκεί η εν λόγω εταιρεία επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ελλάδα, επιχείρησε να μπει στο τηλεοπτικό τοπίο.

Αναφερόμενος ο κ. Τόμπρας στα ποια ήταν «τα παιδιά» του Μαξίμου που έχει πει κατ΄ επανάληψη ο κ. Καλογρίτσας, διευκρίνισε ότι ήταν «ο Αλέξης μου, ο Νίκος μου και ο Κώστας μου» και επανέλαβε ότι ο συνολικός αριθμός «των παιδιών» ήταν περίπου δέκα, ενώ ανέφερε ότι ο N. Παππάς επισκεπτόταν τακτικά τον κ. Καλογρίτσα στο γραφείο του, ενώ όπως του είχε πει ο επιχειρηματίας, ο ίδιος πήγαινε στο Μαξίμου.

Μετά από ερώτηση της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα, ο κ. Τόμπρας ανέφερε ότι από τον κ. Καλογρίτσα ξέρει ότι η τότε κυβέρνηση τον έβαλε «μπροστά» γιατί είχε λευκό αριστερό μητρώο και ήταν ο μόνος που του είχαν εμπιστοσύνη, λόγω των αριστερών καταβολών του.

Ο κ. Καλογρίτσας, κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, υπέβαλε ερώτηση-παρατήρηση προς τον μάρτυρα:

Καλογρίτσας: Καμία καταγγελία δεν έκανε ποτέ και σιώπησα. Δεν μίλησα σε κανέναν. Όταν ήρθε μια ψευδής διαιτητική απόφαση υποχρεώθηκα να απαντήσω σε αυτούς. Υπέφερα και το κράτησα για τον εαυτό μου. Συμφωνείται μαζί μου σε αυτό;

Μάρτυρας: Έτσι είναι.

Καλογρίτσας: Ό,τι υπέστην, υπέστην. Και να πέθαινα θα πέθαινα. Δυστυχώς έβαζα το κόμμα μου μπροστά. Ό,τι είχα και δεν είχα και θεωρώ ότι στο ΚΚΕ ήμουν ο ένας μετά το Χαρίλαο. Όταν έλεγα «παιδιά»… κάποια στιγμή είχα πει: «Αλέξη και πέντε τετραετίες να κάνεις πρωθυπουργός μεγαλύτερη ιστορία από μένα δε θα γράψεις».

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ