Δίκαιη αντιμετώπιση της Ελλάδας από την Frontex ζητά ο Κουρουμπλής: Σώσαμε την αξιοπρέπεια όλου του κόσμου

Δίκαιη αντιμετώπιση της Ελλάδας από την Frontex ζητά ο Κουρουμπλής: Σώσαμε την αξιοπρέπεια όλου του κόσμου Facebook Twitter
2

Στην ανάγκη ενίσχυσης από την Frontex, της χρηματοδοτότησης των ελληνικών επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού, που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, αλλά και της συμμετοχής Ελλήνων σε θέσεις ευθύνης του οργανισμού, αναφέρθηκε ο Π. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι τα συγκεκριμένα θέματα, αλλά και αυτό που αφορά επίσης στην αναγκαιότητα συνέχισης της χρηματοδότησης οδοιπορικών εξόδων του λιμενικού, και της χορήγησης ενός πάγιου επιδόματος από τη frontex σε όλα τα στελέχη που υπηρετούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τέθηκαν στη συνάντηση που είχε στη Βαρσοβία, με τον εκτελεστικό διευθυντή της frontex, Φαμπρίς Λεγκερί.

Η Frontex, είπε ο κ. Κουρουμπλής, έχει 44 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό και μόλις 7 εκατ. εξ αυτών στηρίζουν την συντήρηση των ελληνικών σκαφών που ανέρχονται σε 50, ενώ όλες οι άλλες δυνάμεις μαζί συμμετέχουν με μόλις 20 σκάφη και αξιοποιούν το υπόλοιπο (37 εκατ. ευρώ) του προϋπολογισμού. Θέλουμε, πρόσθεσε, μια δίκαιη αντιμετώπιση.

   

Ο κ. Κουρουμπλής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων, τόνισε ότι είναι τραγικό στην εποχή που ζούμε, να προκύπτουν συνεπεία πολέμων και θρησκευτικών φανατισμών, καταστάσεις που ευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Είπε ότι η ελληνική κοινωνία, με όσα προβλήματα κι αν την ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια, έδειξε ότι διαθέτει πελώρια αποθέματα ιαματικών κοιτασμάτων, με τα οποία περιέβαλε όλους αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους και έσωσε την αξιοπρέπεια, όχι μόνον της Ευρώπης, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ