Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο από τη Νέα Δημοκρατία- Αποδοκιμασία του βουλευτή από τον Δένδια στη Βουλή

Διαγράφηκε ο Μπογδάνος από τη Νέα Δημοκρατία - Η ανακοίνωση του γραφείου του Μητσοτάκη Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Kωνσταντίνος Μπογδάνος.

Είχε προηγηθεί σφοδρή σύγκρουση Δένδια - Μπογδάνου στη Βουλή, με τον υπουργό Εξωτερικών να αποδοκιμάζει σχόλιο του βουλευτή για τους κομμουνιστές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφέρθηκε στον Γρίβα της ΕΟΚΑ που, όπως είπε, έλεγε «είχαμε τρεις εχθρούς, τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομουνιστές κι ο μεγαλύτερος μας πονοκέφαλος ήταν οι κομμουνιστές».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης απάντησε από την πλευρά του στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο: «Δεν μας πιάνει αυτό το δηλητήριο που εκπέμπετε σήμερα. Ανησυχείτε, ανησυχείτε πολύ και κάποιος πρέπει να σας μαζέψει. Γιατί εκτός από το «τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος», υπάρχουν κι άλλα χειρότερα. «Τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή». Αυτή είναι η απάντησή μου». 

Η αιχμηρή απάντηση από τον Δένδια στον Μπογδάνο

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Κ.Μπογδάνου, σε εκδήλωση στο Βίτσι και στη συζήτηση παρενέβη ο Νικος Δένδιας που, σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος, άφησε ξεκάθαρες αιχμές για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

«Εγώ δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω όμως το εξής, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα, προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή, των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι πάντοτε απαράδεκτη, διαχρονικά απαράδεκτη, και η κατάθεση στεφάνου από τη Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για την δημοκρατία είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε διότι η χώρα αντιμετώπιζε εθνική απειλή Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεχτή στην αίθουσα τέτοια προσπάθεια. Για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι».

Δείτε στο 42:00 τα αποσπάσματα

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε και πάλι προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων τόσο στην κοινή γνώμη όσο και εσωκομματικά, όταν είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, άρθρο του ιστοτόπου που ο ίδιος είχε ιδρύσει, με ονόματα νηπίων, παιδιά μεταναστών, που πήγαιναν σε παιδικό σταθμό της Αθήνας. 

Για το ζήτημα είχε τότε παρέμβει εισαγγελέας και η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Τότε, η ΝΔ δεν είχε διαγράψει τον βουλευτή, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προειδοποιούσε πως στο μέλλον ανάλογα λάθη δεν θα γίνονταν ανεκτά.

«Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων όσοι βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας, πόσο μάλλον των νέων παιδιών, των ανηλίκων. Η αρχή αυτή είναι αδιαπραγμάτευση. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης πρέπει να ακολουθούν την αρχή αυτή. Ως εκ τούτου, η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος που δεν συνάδει με τις αρχές της παράταξης. Ο ίδιος αναγνώρισε μεν το λάθος, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, ο Κ. Μπογδάνος είδε τελικά την πόρτα της εξόδου. 

Το σχόλιο κυβερνητικών πηγών μετά τη διαγραφή του

Λίγα λεπτά μετά την διαγραφή του, κυβερνητικές πηγές σχολίασαν: «Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω.»

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ