Διαγραφή μέρους του χρέους ή οικονομική κατάρρευση περιμένει την Ελλάδα, γράφει ο Guardian

Διαγραφή μέρους του χρέους ή οικονομική κατάρρευση περιμένει την Ελλάδα, γράφει ο Guardian Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην γενικότερη ανησυχία που επικρατεί στους κόλπους της Ευρωζώνης για την Ελλάδα και την έξοδο από το μνημόνιο αποτυπώνει σε δημοσίευμά της η Guardian.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι είτε θα υπάρξει διαγραφή ενός μέρους του χρέους είτε μια νέα καταστροφή περιμένει τη χώρα μας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης φέρεται να δείχνουν εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση καθώς η χώρα προετοιμάζεται να εγκαταλείψει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

«Οι ανησυχίες πως η Ελλάδα θα υποστεί τέταρτη οικονομική κατάρρευση αν δεν υπογραφεί συμφωνία με την ΕΕ για να διαγραφεί μέρους του δυσθεώρητου χρέους της χώρας είναι πιθανό να επανέλθουν στην επιφάνεια πριν από την αναμέτρηση με τις Βρυξέλλες την Πέμπτη» αναφέρει χαρακτηριστικά η Guardian.

Όπως τονίζεται, χωρίς το ΔΝΤ, η Γερμανία και άλλες χώρες με σκληρή γραμμή όπως η Φινλανδία και η Αυστρία θα μπορούσαν να απαιτήσουν αυστηρότερες ρήτρες στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα επιβληθεί στην Ελλάδα ως το τίμημα της τελικής αποπληρωμής τους.

«Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συμφωνήσει σε ένα αυστηρότερο πλαίσιο επιτήρησης σε σχέση με εκείνο της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας μετά από την έξοδο από τα μνημόνια».

Το Εurogroup θα απαιτήσει να επισκέπτεται την Αθήνα κάθε τρίμηνο αντί για τις συνήθεις ανά εξάμηνο επισκέψεις. Μετά από αυτό οι επισκέψεις από την Κομισιόν θα συνεχιστούν, έως ότου η Αθήνα αποπληρώσει το 75% από το χρέος των 230 δισεκατομμυρίων ευρώ στους πιστωτές της ευρωζώνης σημειώνει η εφημερίδα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM