Διαγραφή μέρους του χρέους ή οικονομική κατάρρευση περιμένει την Ελλάδα, γράφει ο Guardian

Διαγραφή μέρους του χρέους ή οικονομική κατάρρευση περιμένει την Ελλάδα, γράφει ο Guardian Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην γενικότερη ανησυχία που επικρατεί στους κόλπους της Ευρωζώνης για την Ελλάδα και την έξοδο από το μνημόνιο αποτυπώνει σε δημοσίευμά της η Guardian.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι είτε θα υπάρξει διαγραφή ενός μέρους του χρέους είτε μια νέα καταστροφή περιμένει τη χώρα μας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης φέρεται να δείχνουν εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση καθώς η χώρα προετοιμάζεται να εγκαταλείψει το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

«Οι ανησυχίες πως η Ελλάδα θα υποστεί τέταρτη οικονομική κατάρρευση αν δεν υπογραφεί συμφωνία με την ΕΕ για να διαγραφεί μέρους του δυσθεώρητου χρέους της χώρας είναι πιθανό να επανέλθουν στην επιφάνεια πριν από την αναμέτρηση με τις Βρυξέλλες την Πέμπτη» αναφέρει χαρακτηριστικά η Guardian.

Όπως τονίζεται, χωρίς το ΔΝΤ, η Γερμανία και άλλες χώρες με σκληρή γραμμή όπως η Φινλανδία και η Αυστρία θα μπορούσαν να απαιτήσουν αυστηρότερες ρήτρες στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα επιβληθεί στην Ελλάδα ως το τίμημα της τελικής αποπληρωμής τους.

«Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συμφωνήσει σε ένα αυστηρότερο πλαίσιο επιτήρησης σε σχέση με εκείνο της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας μετά από την έξοδο από τα μνημόνια».

Το Εurogroup θα απαιτήσει να επισκέπτεται την Αθήνα κάθε τρίμηνο αντί για τις συνήθεις ανά εξάμηνο επισκέψεις. Μετά από αυτό οι επισκέψεις από την Κομισιόν θα συνεχιστούν, έως ότου η Αθήνα αποπληρώσει το 75% από το χρέος των 230 δισεκατομμυρίων ευρώ στους πιστωτές της ευρωζώνης σημειώνει η εφημερίδα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ