Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 6μ.μ το απόγευμα για τον κορωνοϊό

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 6μ.μ το απόγευμα για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απευθύνει διάγγελμα προς τους πολίτες για τον κορωνοϊό, στις 6μ.μ το απόγευμα.

Η είδηση ανακοινώθηκε ενώ πληθαίνουν οι πληροφορίες πως η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε μία προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην χώρα μας. 

Με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες, δεν αποκλείεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει το μέτρο, την ώρα που κλιμάκια της κυβέρνησης βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις από τις πρωινές ώρες με «ασκήσεις επί χάρτου» για τα σχέδια και τις διαφορετικές εκδοχές στην εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες η ελληνική αστυνομία λαμβάνει σχετικές οδηγίες, καθώς στελέχη των σωμάτων ασφαλείας είναι σε επαφή με κυβερνητικούς παράγοντες.

Θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις

 

Το σενάριο αυτό ενισχύεται και από το γεγονός πως στις 7μ.μ, ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.

Έξοδος από το σπίτι με SMS

 

Μεταξύ των προτεινόμενων λύσεων είναι η χρήση SMS με τη βοήθεια της τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας, ώστε να διευκολύνονται οι απαραίτητες μετακινήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν εφαρμοστεί αυτό σύστημα, οι πολίτες θα δηλώνουν με SMS σε συγκεκριμένο αριθμό τον προορισμό τους. Το σύστημα θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες επιλογές - εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.α. - τις οποίες θα επιλέγει ο πολίτης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο αριθμός θα είναι ο 13030 στον οποίο ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει το όνομά του και τον σκοπό μετακίνησης. Το σύστημα, το οποίο έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα δίνει στον αιτούμενο έναν κωδικό, με τον οποίο θα μπορεί να κινείται.

Εν τω μεταξύ, όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό, μπαίνουν ήδη σε υποχρεωτική καραντίνα δηλώνοντας την διεύθυνση διαμονής τους, ώστε να είναι εφικτός ο έλεγχος από τις αρχές. Ωστόσο υπάρχουν ήδη σκέψεις να μπαίνουν σε ελεγχόμενη καραντίνα σε ξενοδοχεία.

Άλλωστε δεν έχει αποκλειστεί ούτε το ενδεχόμενο πλήρους αναστολής των πτήσεων από και προς Ελλάδα, καθώς και των πτήσεων εσωτερικού που δεν θεωρούνται απολύτως απαραίτητες για την αλυσίδα τροφοδοσίας. Μεταξύ άλλων, αποφερεύτηκε ο απόπλους των σκαφών αναψυχής από όλα τα λιμάνια της χώρας και μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών διατηρούν το δικαίωμα να ταξιδεύουν με πλοία σε αυτούς τους προορισμούς.

Σε κάποιες περιοχές, όπως η Βάρκιζα, το Καβούρι και το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί με απόφαση των τοπικών αρχών.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM