Διάβημα ΥΠΕΞ στην Τουρκία - Για σημείο του νότιου Έβρου

Διάβημα ΥΠΕΞ στην Τουρκία - Για σημείο του νότιου Έβρου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Διάβημα προς την τουρκική πλευρά έχει διενεργηθεί κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει σε σημείο του νοτίου Εβρου με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, στον Νότιο Εβρο, στη θέση Μελισσοκομείο βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Η διαφορά εδράζεται στη μετακίνηση της κοίτης του ποταμού Εβρου, με αποτέλεσμα στη θέση της να βρίσκεται πλέον ένα έλος, το οποίο το καλοκαίρι ξεραίνεται και τον χειμώνα πλημμυρίζει δημιουργώντας εκεί μια νησίδα. Αυτή τη μεταφορά της κοίτης εκμεταλλεύεται η Τουρκία προκειμένου να διεκδικήσει μια περιοχή η οποία φθάνει τα περίπου 16 στρέμματα γης.

Το ζήτημα πρακτικά δημιουργεί προσκόμματα στην Ελλάδα στην προσπάθεια που γίνεται τους τελευταίους μήνες για επέκταση του φράχτη και στον Νότιο Εβρο, αλλά και για την οχύρωση της περιοχής. Η Αθήνα επικαλείται τους χάρτες με τους οποίους χαράχθηκαν τα σύνορα το 1923 και έκτοτε κάποια σημεία του επιβεβαιώθηκαν εκ νέου. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ