Για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες κλήθηκε η Ελληνίδα πρέσβειρα στο Τίρανα στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά της αλβανικής αστυνομίας προκαλεί τριγμούς στις σχέσεις των δύο χωρών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει ο ΣΚΑΙ τα Τίρανα διαμαρτυρήθηκαν στην Ελένη Σουράνη για το κάψιμο μιας αλβανικής σημαίας στην Αθήνα.

 

Την ίδια στιγμή τα αλβανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για επιθέσεις κατά επιχειρήσεων στην Ελλάδα που ανήκουν σε Αλβανούς πολίτες. 

 

Μάλιστα ο ΣΚΑΙ μετέδωσε την πληροφορία πως κατά τη διάρκεια της χτεσινής νύχτας υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα στην πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, η οποία εκκενώθηκε. Το τηλεφώνημα αποδείχθηκε προφανώς φάρσα. 

 

Τα Τίρανα ζήτησαν μέσω της Ελληνίδας πρέσβειρας «η Αθήνα να καταδικάσει και να τηρήσει σαφείς αποστάσεις αυτές τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων».

 

Το αλβανικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ακόμα «την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα. 

 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές από το ελληνικό ΥΠΕΞ  η κυρία Σουράνη απάντησε με «αυστηρό και ενδεδειγμένο τρόπο» και τόνισε πως η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.