Der Spiegel: Το comeback του Τσίπρα

Der Spiegel: Το comeback του Τσίπρα Facebook Twitter
0

Για comeback του Αλέξη Τσίπρα μετά τα σημερινά αποτελέσματα των εκλογών κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε μια πρώτη αποτίμηση της κάλπης.

Όπως σημειώνεται, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει και πάλι τους ΑΝΕΛ για να φτιάξει κυβέρνηση αλλά και πολλούς άλλους εταίρους για να επιλέξει.

 

Der Spiegel: Το comeback του Τσίπρα Facebook Twitter

Ο Τσίπρας είναι ο μεγάλος κερδισμένος, ποιοι όμως είναι οι μεγάλοι χαμένοι, κατά το περιοδικό;

-Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν σαφώς κατώτερος του  Τσίπρα, ωστόσο τα πήγε σημαντικά καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν πριν από λίγες εβδομάδες. Η Ν.Δ. κατάφερε να αποφύγει τη μοίρα του ΠΑΣΟΚ που πάντως κατάφερε και πάλι να ανακάμψει ελαφρώς.

-Σαφώς χαμένο είναι το φιλελεύθερο Ποτάμι που  είναι πολύ κάτω από το αποτέλεσμά του, τον Ιανουάριο.

Όπως εκτιμά το Spiegel η επιρροή των ακραίων κομμάτων παραμένει περιορισμένη παρά τα χρόνια συνεχούς κρίσης, αν και η Χρυσή Αυγή είναι και πάλι η τρίτη ισχυρότερη δύναμη.

Η Λαϊκή Ενότητα, η οποία αποσχίσθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και απευθύνει έκκληση για επιστροφή στη δραχμή, έχει χάσει το διψήφιο στόχο και δεν θα παίξει κανένα ρόλο.

.

Το περιοδικό απαντά και στο ερώτημα με ποιόν θα κυβερνήσει ο Τσίπρας, σημειώνοντας ότι οι πληροφορίες του δείχνουν και πάλι συγκυβέρνηση με ΑΝΕΛ. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό υπάρχουν το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, τότε υπάρχει ο Λεβέντης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM