Δασκαλόπουλος: Γίναμε πειραματόζωο των Βρυξελλών και η κρίση θα κρατήσει

Δασκαλόπουλος: Γίναμε πειραματόζωο των Βρυξελλών και η κρίση θα κρατήσει Facebook Twitter
2

 «Το πειραματόζωο μιας συνταγής σωτηρίας από τις Βρυξέλλες, που είχε πολλά κενά και λάθη και εφαρμόστηκε απρόθυμα και επιλεκτικά από ένα ανέτοιμο πολιτικό σύστημα», έγινε η Ελλάδα είπε ο Πρόεδρος των Ελλήνων Βιομηχάνων Δ. Δασκαλόπουλος στην ομιλία του στη Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ αυτό είχε ως συνέπεια να πληρώσει η ελληνική κοινωνία δυσβάστακτο και άδικο κόστος.

Έκανε ακόμη λόγο για  απαξίωση των πολιτικών στην αντίληψη της κοινωνίας και για «συστημικό κενό», που μπορεί να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Ο κ. Δασκαλόπουλος εκτίμησε ακόμη ότι ο δρόμος για έξοδο από την κρίση είναι ακόμη μακρύς.

«Βιώσαμε και βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μια βίαιη ανατροπή του οικονομικού πλαισίου, των πολιτικών συσχετισμών και των κοινωνικών σχέσεων. Η καθημερινότητά μας υποβαθμίστηκε, η πίστη στον εαυτό μας κλονίστηκε, η εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη διασαλεύτηκε. Γίναμε το πειραματόζωο μιας συνταγής σωτηρίας από τις Βρυξέλλες, που είχε πολλά κενά και λάθη και η οποία εφαρμόστηκε απρόθυμα και επιλεκτικά από ένα ανέτοιμο πολιτικό σύστημα. Η συνέπεια ήταν να πληρώσει η κοινωνία μας ένα δυσβάσταχτο και άδικο κόστος, και οι πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στο πολιτικό κατεστημένο. Σοβεί έτσι ο κίνδυνος ενός συστημικού κενού, που αν δεν αναιρεθεί μπορεί να προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις καθώς το κοινωνικό πρόβλημα παραμένει μια ανοιχτή πληγή», τόνισε.

Ο επικεφαλής του ΣΕΒ ανέφερε πως η Ελλάδα χρειάζεται πραγματική, ριζική αλλαγή, η οποία δεν μπορεί να έλθει ως έξωθεν επιβολή.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια